Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vražda konárom pred súdom. Obžalovaný po prvý raz prehovoril
Zdielať na

Vražda konárom pred súdom. Obžalovaný po prvý raz prehovoril

Mladík z obce Muľa na južnom Slovensku čelí na banskobystrickom súde obžalobe z vraždy. Na začiatku súdneho procesu vypovedať odmietol, názor však zmenil a prvý raz prehovoril. Podľa obžaloby mal staršieho Ivana brutálne zavraždiť konárom.

Nezvládol vypätú situáciu

Obžalovaný Arpád tvrdí, že ho Ivan chcel znásilniť, a tak sa bránil, udrel ho päsťou do tváre, no to, že by ho mal brutálne zavraždiť konárom odmieta. Vypovedali aj znalci. Podľa jedného z nich mohlo práve homosexuálne obťažovanie vyvolať u heterosexuálne orientovaného mladíka silný afekt. Svoju úlohu zohral aj alkohol, v ťažkej opilosti podľa znalca nezvládol vypätú situáciu.

Má v tom prsty niekto iný

"Počúvali ste znalcov, on je tak komplikovaná osobnosť, že to asi ani oni nevedia," tvrdí Arpádova obhajkyňa. Podľa psychológa Arpád agresivitu v povahe nemá, no obťažovanie mohlo vyústiť do nečakaného agresívneho útoku. "Trvá na tom, že je nevinný," dodáva obhajkyňa.

Arpáda do Banskej Bystrice prišla podporiť celá rodina. Tá je presvedčená o jeho nevine. Podľa nich má vo vražde prsty aj muž, s ktorým Arpád a nebohý Ivan popíjali. Advokátka ich tak žiada znovu vypočuť.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy