Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Niekto nechal otvorenú elektriku, Kiaru (3) zranil výbuch!
Zdielať na

Niekto nechal otvorenú elektriku, Kiaru (3) zranil výbuch!

V rimavskosobotskej nemocnici leží trojročné dievčatko s popáleninami na asi 20-tich percentách tela. Kiara z obce Lukovištia sa chytila káblov v rozvodnej elektrickej skrinke, ktorá nebola zamknutá. Potom nastal výbuch.

Všetko znáša statočne

Malé dievčatko, ktoré sa na dvore hralo so svojou staršou sestričkou, skrinku otvorilo a chytilo sa elektrických káblov. Miestni obyvatelia počuli len obrovský výbuch. "To vybuchlo. Rana veľká, vybehli sme von, lebo bol plač a už sme videli ako deti utekajú," opisuje situáciu pani z bytovky.

Trojročnú Kiaru previezli záchranári do rimavskosobotskej nemocnice. Dievčatko utrpelo popáleniny na asi 20-tich percentách tela. Zranilo si rúčky, hrudník aj tváričku. Podľa zdravotníckeho personálu ale dievčatko všetko znáša veľmi statočne. "Tohto času je dieťa v stabilizovanom stave, je v striedavej starostlivosti chirurga a pediatra. Následky teraz nie je možné jednoznačne stanoviť," informovala námestníčka riaditeľa nemocnice Anita Mančušková.

Otvorená byť nemala

Taktiež sme zisťovali, prečo bola táto elektroinštalačná skrinka otvorená. Podľa hovorcu Stredoslovenskej energetiky musia byť tieto skrinky uzatvorené a nie je možné ich otvoriť bez špeciálneho kľúča.

V tomto prípade ju teda niekto pravdepodobne otvoril bez vedomia kompetentných. A doplatila na to malá Kiara. Elektrikárom to však nikto nenahlásil, tí to nezistili ani pri pravidelnej kontrole. "Posledná kontrola na tomto mieste bola vykonaná v októbri 2011. Naši zamestnanci nezistili žiadne poškodenie ani závadu," povedal hovorca Stredoslovenskej energetiky Marek Michlík.

Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Kto je za toto nešťastie zodpovedný, ešte stále vyšetrujú.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy