Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Chlapca (†9) zasiahol v bazéne elektrický prúd. Pre ventilátor...
Zdielať na

Chlapca (†9) zasiahol v bazéne elektrický prúd. Pre ventilátor...

V Krušovciach pri Topoľčanoch zomrel len deväťročný chlapček po zásahu elektrickým prúdom. Dieťa sa hralo pri bazéne starých rodičov, kam si prinieslo starý ventilátor. Andrejko ho zrejme zapojil do zásuvky a vložil do vody. Nehybné chlapcovo telíčko našli po chvíli jeho príbuzní.

Z ventilátora chcel mať vraj loďku

Malý Andrejko bol práve u starých rodičov, ktorí bývajú hneď vedľa v susednom dome. Mal sa ísť osviežiť do bazéna a údajne si k nemu zobral aj ventilátor ruskej výroby. "K tragédii došlo pri manipulácii a zapájaní ventilátora vedľa bazéna," uviedla hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. Prázdninová hra tak skončila tragédiou.

Zlyhalo mu srdce

Informácie o tragédii sa rôznia. "Že vraj mal nejakú loďku a že vraj čosi s tým," uviedla Helena Herdová, zamestnankyňa školy.Chlapček si totiž údajne chcel z vrtule urobiť loďku, ktorá by v bazéne mohla plávať. Ventilátor však zapojil do zásuvky a stroj pod napätím vložil do bazéna. V sekunde ho zasiahol prúd.

Tragédia sa mala stať vo štvrtok večer okolo 18-ej hodiny. Telíčko našiel na zemi jeho strýko. Záchranári sa ho ešte pokúšali oživiť, no márne. Príčinou smrti bolo zlyhanie srdca.

Podľa zamestnancov školy, ktorú Andrejko navštevoval a kam mal nastúpiť do štvrtej triedy, to bol živý a milý chlapec. "My sme z toho všetci v šoku," uviedla zamestnankyňa školy.Podľa ľudí sa rád preháňal na bicykli, športoval a zaujímal sa o hudbu...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Bazén_chalpček_chlapec_Chorvátsko_okuliare_modrá voda

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy