Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ovčiak dohrýzol na Orave dievčatko (14), zaútočil na policajtov
Zdielať na

Ovčiak dohrýzol na Orave dievčatko (14), zaútočil na policajtov

Ďalší útok psa, na Orave kaukazský ovčiak s menom Cézar pohrýzol štrnásťročné dievča. Pes zaútočil aj na policajtov. Stalo sa to v stredu podvečer pred rodinným domom na Poddielovej ulici v Trstenej. Pes vybehol z klietky odstaveného prívesného vozíka upraveného na prevoz psov a zaútočil na dievčinu, ktorá práve prechádzala po ulici na bicykli.

Dohryzené stehná, kolená a predlaktie

Dievčatko sa s agresívnym psom, ktorý za sebou ťahal dvojmetrovú reťaz, váľalo po zemi, kde do nej hrýzol. "Bála som sa, či to prežijem, váľala som sa, chránila som si hlavu," popísalo strašné chvíle dievčatko. "Rukou a nohou ledva hýbem. Psov sa budem asi báť stále."

Krik dievčaťa začuli dve ženy, tak na psa zvreskli, ten sa zľakol a dievča zatiaľ vbehlo do dvora. O pár minút boli na mieste policajti, ovčiak však zaútočil aj na nich. "Bol rozbehnutý, z papule mu išli sliny. To bolo pár sekúnd, moment prekvapenia, tam sa bolo treba rozhodnúť rýchlo," komentoval zasahujúci policajt z Trstenej František Ficek.

Zaútočil na policajtov, strieľali

Policajt psa zastrelil štyrmi strelami. Po chvíli prišiel aj jeho majiteľ, ktorý sa podľa vlastných slov venuje chovu psov 14 rokov a cvičí ich aj pre policajtov. "Ten pes bol zavretý vo vozíku. Ako sa to dievča tu ocitlo a ako sa pes ocitol von z vozíka, neviem," tvrdil majiteľ psa Richard Hulík.

Tínedžerku s dohryzenými stehnami, kolenami a predlaktiami previezli do nemocnice v Trstenej. Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Časté útoky psov

Psy útočili aj minulý týždeň. V stredu 15. augusta v Dunajskej Lužnej tri psy dohrýzli 39-ročného muža. Skončil s mnohopočetnými ranami najmä na rukách a nohách, no najvážnejším zranením je devastačné poranenie pravého predlaktia, mužovi tiež psy odhryzli pravé ucho.

V piatok v obci Sucháň v okrese Veľký Krtíš zomrela po útoku pitbula 45-ročná žena. Pes na vzpriamenú ženu pravdepodobne zaútočil spredu, a keď spadla, dohrýzol ju po celom tele. Časť jej poranení svedčí o tom, že sa bránila. Polícia prípad vyšetruje ako trestný čin usmrtenia, obvinený zatiaľ nie je nikto. Na usadlosti chová majiteľ dvadsiatku psov plemien pitbul a americký stafordšírsky teriér, majiteľovi sa o nich žena niekoľko mesiacov starala aj so svojim druhom.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Flickr

Súvisiace články

Najčítanejšie správy