Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Mladá žena venčila pitbulla, dohrýzol ju na smrť!
Zdielať na

Mladá žena venčila pitbulla, dohrýzol ju na smrť!

Obrovská tragédia sa stala v obci Sucháň, okres Veľký Krtíš. Ženu v stredných rokoch tu mal totiž na smrť dohrýzť pes. Pitbulla práve venčila v neďalekom lesíku, keď sa z neho vrátilo len zviera. Jej partner sa ju preto rozhodol hľadať a to čo našiel, vyráža dych. Polícia sa k prípadu do ukončenia vyšetrovania odmieta vyjadrovať. Na mieste bola reportérka Edita Frantová Hutková.

Psy rozmiestnené po pozemku

Podľa informácií Edity Hutkovej na konci obce Sucháň sa nachádza domček s asi 20 psami plemena pitbull. Ani starostka Sucháňa nevedela určiť presný počet. Psíky sú tu rozmiestnené po celom pozemku a pripútané k búdam reťazami tak, aby sa k domu dostať nedalo.

Patriť majú Slovákovi žijúcemu vo Švajčiarsku, ktorý toto bojové plemeno na lazoch chová už niekoľko rokov. Na obecnom úrade má všetky psy nahlásené a platí si aj dane. Pozemok však nebol oplotený...

Z venčenia sa vrátil len pes

"Podľa miestnych sa tu o psy staral istý pár - muž a žena v stredných rokoch. Keď muž odišiel do obchodu, žena zobrala jedného zo psov, ktorého tu volajú Diabol, na prechádzku, vraj to mal byť jeden z tých horších a ťažšie ovládateľných psov," informovala reportérka Frantová Hutková. Z prechádzky sa však vrátil len on. Išlo pritom o psíka, ktorého im majiteľ zakázal venčiť.

Muž sa preto ženu vybral hľadať. Našiel ju v katastrofálnom stave. Podľa miestnych mala dohryzené telo, hlavu aj nohy. "Tá chudina, no, nevieme nič bližšie. Údajne že vykrvácala a tuto že jej stiahol dolu s vlasmi. No, skrátka, niečo strašné," komentoval sused Janko Martuš.

Polícia k prípadu neposkytuje žiadne informácie až do ukončenia vyšetrovania. Ako uviedla banskobystrická policajná hovorkyňa Jana Vrbická, bližšie informácie k prípadu poskytnú až v pondelok.

Susedia majú zo psov strach

O tento prípad sa už zaujíma aj Sloboda zvierat. Aj susedia majú zo psíkov strach a nechcú ich tu. Už v minulosti sa tu vraj stalo, že sa utrhli z reťaze. "Sme proti tomu, aby toto tu naďalej existovalo. Aby aj nás tu psy zožrali zaživa, tak by sme si to ako nepriali. Nech tu bude radšej 100 koní ako 5 týchto," komentoval Martuš.

Podľa inšpektorky zo Slobody zvierat je za konaním zvieraťa konanie človeka. "Toto je jasne nezvládnuteľný chov a žiaľbohu musela to potvrdiť jedna veľká ľudská tragédia," potvrdila inšpektorka Romana Březinová.

Podobný prípad pri Košariskách

Podobný prípad sa tento týždeň stal pri jazere Košariská v blízkosti Dunajskej Lužnej neďaleko Bratislavy. V stredu 15. augusta tri psy dohrýzli 39-ročného muža. Skončil s mnohopočetnými ranami najmä na rukách a nohách, no najvážnejším zranením je devastačné poranenie pravého predlaktia, mužovi tiež psy odhryzli pravé ucho.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy