Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Robotníka (†53) zabil v 15-metrovej výške elektrický prúd
Zdielať na

Robotníka (†53) zabil v 15-metrovej výške elektrický prúd

Smrteľný pracovný úraz sa stal v jednej z firiem v Hencovciach vo Vranovskom okrese. V závode na spracovanie dreva prišiel pri natieračských prácach o život 53-ročný muž. Na žeriave v niekoľko metrovej výške ho zasiahol elektrický prúd. Muž bol na mieste mŕtvy.

Záchranári konštatovali smrť

Mužovi okamžite prišli na pomoc hasiči aj záchranári. Pomôcť mu žiaľ už nedokázali. "Na vrchu bola osoba zasiahnutá elektrickým prúdom. My sme ju dali dole pomocou lezeckej techniky, odovzdali sme ju zamestnancom rýchlej zdravotnej pomoci, ktorí ďalej konštatovali, že osoba už je nebohá," informoval veliteľ zásahu Pavol Beňo.

Oficiálnych informácií o tom, čo sa na lešení udialo, zatiaľ nie je veľa. Vyjadrenia firmy, v ktorej k smrteľnému úrazu došlo, sú zatiaľ veľmi strohé. "Príčinou smrti bol zásah elektrickým prúdom, bližšie sa k tomu budú vedieť vyjadriť kompetentné orgány, ktoré daný úraz vyšetrujú," povedal hovorca spoločnosti Michal Švábik.

Nebola vypnutá trolej

Do reči nebolo ani zamestnancom firmy. Ako a  prečo k nešťastnej udalosti došlo, si sami nevedia vysvetliť. "Išiel tam, ako je žeriavová trať a trolej nebola vypnutá a sa chytil," popísal zamestnanec firmy. Prípadom sa už začala zaoberať polícia ako aj pracovníci inšpekcie práce. "V danej veci bola nariadená pitva nebohého, ktorá určí presnú príčinu smrti. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre zločin usmrtenia," dodal hovorca policajného zboru Daniel Džobanik.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Elektrikár_stĺp_elektrické vedenie_smrť_príprava

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy