Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prečo sa dať zaočkovať? Názory mladých Slovákov sú jasné
Zdielať na

Prečo sa dať zaočkovať? Názory mladých Slovákov sú jasné

BRATISLAVA / Denný počet novo infikovaných koronavírusom nepresiahol počet 700. Epidemický vývoj má teda u nás klesajúci trend. Rovnako klesli aj počty hospitalizovaných. V nemocniciach leží o 77 ľudí menej. Aktuálne je hospitalizovaných 1 117 pacientov. Počet obetí sa však zvýšil o 26. Ochoreniu Covid-19 dosiaľ podľahlo 11 946 Slovákov. Zaočkovaných je však v porovnaní s piatkom oveľa viac, vyše 21-tisíc ľudí. Minister zdravotníctva vyzýva ľudí, aby s očkovaním neváhali.

​"Zaočkovaných v súčasnosti je 1 176 000 prvou dávkou vakcíny a druhou dávkou 564 317 ľudí. Prosím, robte kampaň očkovaniu," uviedol v piatok na brífingu minister zdravotníctva SR Vladimír Lengvarský. Americká CNN zverejnila dôvody, prostredníctvom ktorých motivujú mladých ľudí, prečo sa dať očkovať. 

Dôvody, prečo by sa mladí ľudia mali dať zaočkovať:

  • Očkovanie ušetrí peniaze ( dlhodobá PN, platená zdravotná starostlivosť).
  • Očkovanie pomôže ekonomike (zavreté športové areály, reštaurácie, bary).
  • Ak sa mladí ľudia nedajú zaočkovať, mutácií bude viac a vírus sa nezastaví.
  • Dlhodobé následky ochorenia môžu byť pre mladých dospelých vážne (20,30,40 roční hospitalizovaní na oddelení JIS).
  • Silný a zdravý imunitný systém sa môže vypomstiť (cytokínová búrka).
  • Očkovanie zvýši na zoznamkách šance na vzťah.

Mladí Slováci by ale ešte rozhodne pridali o jeden, či hneď viac dôvodov, prečo sa dať zaočkovať. "Hlavne kvôli cestovaniu, aby som nemusel sedieť v karanténe, keď sa vrátim," povedal obyvateľ Bratislavy.

Mladí ľudia sú veľmi kreatívni a hľadajú si rôzne formy, ako sa k očkovaniu dostať. "Sú kreatívni, všímam si to na Bazoši, ponúkajú 50 až 100 eur za to, že odvezú dôchodcu na očkovanie," vyjadril sa obyvateľ Humenného. "Bolo by to lepšie pre podnikateľov, mohli by sme sedieť aj dnu a nemuseli by sme sa mrznúť vonku na terase," doplnil obyvateľ Humenného.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy