Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hasiči sú v karanténe, pri zásahoch ich musia zastupovať kolegovia z iných staníc
Zdielať na

Hasiči sú v karanténe, pri zásahoch ich musia zastupovať kolegovia z iných staníc

BANSKÁ BYSTRICA / Hasičskú stanicu v Banskej Bystrici museli preventívne zatvoriť. Na infekčnom oddelení skončil hasič, ktorý pred pár dňami slúžil na hranici. Lekári mu urobili testy na koronavírus. Jeho 17 kolegovia skončili v karanténe. Priestory prejdú dezinfekciou.

Sanitka a Záchranári v špeciálnych oblekoch priamo na hasičskej stanici v Banskej Bystrici. Za prísnych opatrení odviezli priamo zo služby jedného z hasičov, ktorý sa necítil dobre a mal aj teplotu. Odviezli ho na infekčné oddelenie.

Hasič to urobil preventívne, počas jednej zo služieb na hraničnom priechode meral teplotu osobám prechádzajúcim na Slovensko. Lekári mu urobili testy pre podozrenie na koronavírus.

Hasičskú stanicu zatvorili. 17 hasičov skončilo v karanténe. Na stanicu sa teraz nikto nedostane, kompletne celú ju musia vydezinfikovať. Zásahy v meste ohrozené nie sú.

Techniku sústredili pred Okresný úrad odkiaľ budú na všetky výjazdy štartovať zastupujúci hasiči z iných miest kraja, ktorí do Banskej Bystrice pricestovali a zasahovali už napríklad pri popoludňajšej dopravnej nehode.

Na testovanie sa podľa juhokórejského vzoru dajú využiť aj mobilné testovacie stanice:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy