Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zdravotníci v Prievidzi si šijú rúška sami
Zdielať na

Zdravotníci v Prievidzi si šijú rúška sami

PRIEVIDZA / Napriek tomu, že vláda už pred niekoľkými dňami prisľúbila, že postupne dodá lekárom a sestrám v prvej línii potrebné ochranné prostriedky, zdravotníci z Prievidze tvrdia, že tam o žiadnej pomoci nie je ani chýru. Musia sa spoľahnúť sami na seba. Postupne im však podľa informácií Paľa Čertíka dochádza materiál.

Lekári v prvej línii bijú na poplach. Chýbajú im ochranné pomôcky. Kritická situácia je aj v ambulanciách všeobecných lekárov. Práve sem prichádzajú stovky ľudí s rôznymi diagnózami.

Lekárom a zdravotným sestrám chýbajú rúška, rukavice, ale aj dezinfekčné prostriedky: "Je to klasika, ocot, voda a špiritus, s týmto umývam hračky a všetky povrchy v ambulancii," hovorí jedna zo zdravotných sestier. "Cítim sa samozrejme ohrozená a sklamaná."

Zdravotné sestry si začali šiť rúška samé. Robia tak doma, ale aj v ambulanciách, keď nemajú pacientov. Nenechávajú si ich však iba pre seba, ale rozdávajú aj pacientom. Míňa sa im však materiál potrebný na ich výrobu.

Ak nepomôže štát, tak podľa ich slov celý systém skolabuje: "Pripájam sa k prosbe všetkých zdravotníkov, aby sa na nás nezabúdalo, ako sa to robilo doteraz."

Na Slovensko smerujú dodávky pomôcok, na ktoré zdravotníci už dlho čakajú:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy