Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pendlerov od pondelka kontrolovať na hraniciach nebudú, Sulík to považuje za chaos a hanbu
Zdielať na

Pendlerov od pondelka kontrolovať na hraniciach nebudú, Sulík to považuje za chaos a hanbu

Archívna reportáž: Aktuálna epidemiologická situácia v Európe

BRATISLAVA / Polícia nebude od pondelka 7. decembra námatkovo kontrolovať na hraničných priechodoch pendlerov a ďalšie osoby.

Ľudia v nedeľu, 6.decembra, čakali v radoch na pretestovanie. Väčšinou išlo o ľudí, ktorí boli pendlermi a boli pripravení mať test tak ako to bolo nariadené. "Bolo by dobré to tým ľuďom ujasniť lebo sme jak na gumičke," povedal jeden z čakajúcich, ktorý sa dozvedel o tom, že nebudú kontroly pendlerov na hraniciach. "Sú to dezinformácie, každý deň sa to mení a nie je to dobré," reagoval ďalší z čakajúcich. Pritom ešte v piatok, 4. decembra, minister zdravotníctva po zasadnutí pandemickej komisie hovoril o povinnosti negatívneho testu pre pendlerov. "Upozorňujem pendlerov nato čo avizujeme už
týždne, že od pondelka je potrebné sa na hraniciach preukázať negatívnym antigénovým alebo PCR testom," informoval minister v piatok. 

Od pondelka, 7.decembra, sa majú pendleri, študenti či pracujúci v zahraničí preukazovať negatívnym RT- PCR testom alebo antigénovým testom. Podľa riaditeľky tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra Túrosovej polícia nebude robiť kontroly až do odvolania. O tom, že polícia nebude kontrolovať na hraniciach informovala v tlačovej správe riaditeľka tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra Barbara Túrosová. "Na základe záverov z rokovania Pandemickej komisie v piatok, 4. decembra večer, po ktorom bola avizovaná aktualizácia ostatnej vyhlášky hlavného hygienika o opatreniach pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie SR, polícia nebude od pondelka 7. decembra do odvolania vykonávať u pendlerov ani ostatných osôb s výnimkou kontroly testov na COVID-19,“ uviedol rezort vnútra. 

"Jasné, že je to chaos, čo vám poviem. Je to hanba," povedal Sulík, keď ho redaktorka televízie JOJ informovala o informácii z ministerstva vnútra. Minister hospodárstva potom vyšiel von informovať ostatných čakajúcich. "To som tu tým pádom stál úplne zbytočne," povedal jeden z radov pred centrálou SAS, kde dnes dobrovoľne testovali a odišiel. Rady pred stranou SAS sa rozpustili. Zostali len tí, ktorí čakali na výsledky alebo si povedali, že keď tam stoja od rána tak zistia aký je ich zdravotný stav. "To je také matovičovské, viete vyhláška je stále platná , test treba, ale veľkodušne im dnes oznámili, že polícia kontrolovať nebude. Načo sú potom pravidlá, keď ich ohýbajú ako oni chcú. Je to chaos, nič viac," vyjadril svoj názor predseda strany HLAS-SD, Peter Pellegrini. 

"Keď chcú urobiť lockdown, nech ho urobia, keď chcú testy na hraniciach, nech sú, ale nech to nemenia stále. To sa takto nedá," konštatoval jeden z čakajúcich.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy