Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vlak smerujúci do Košíc musel núdzovo zastaviť. Muž (46) cestujúci z Nórska mal podozrenie na koronavírus
Zdielať na

Vlak smerujúci do Košíc musel núdzovo zastaviť. Muž (46) cestujúci z Nórska mal podozrenie na koronavírus

ŠAĽA / Vo vlaku, ktorý smeroval z Bratislavy do Košíc, spôsobil rozruch 46 ročný muž. Cestoval s vysokou teplotou a podľa informácií televízie JOJ hovoril, že má zrejme koronavírus. Vlak preto zastavili a muža odviezla záchranka.

V osobnom vlaku sa viezol muž, ktorý docestoval z Nórskeho Osla, kde bol zhruba 2 mesiace. Z Bratislavy išiel domov do Košíc. Všetkých vo vlaku však poriadne vystrašil, tvrdil, že sa necíti dobre a zrejme má Covid 19. Vlakvedúci kontaktoval tiesňovú linku. "Vyslovil podozrenie u 46-ročného muža mal anamnézu cestovateľskú," uviedol hovorca operačného strediska Jozef Minár.


Vlak napokon zastavil na najbližšej železničnej stanici čo bolo v Šali, tam už na muža čakali policajti spolu so záchranármi."Javil známky vysokej teploty, bol dezorientovaný," skonštatoval Minár.

Podľa informácií televízie JOJ okrem vysokej teploty bol muž podráždený aj na záchranárov a preto policajná hliadka asistovala aj počas prevozu pacienta do nemocnice. "46-ročný muž na pokyny hliadky reagoval a bol prevezený do nemocnice, kde bol podrobený testu," uviedla policajná hovorkyňa Viktória Borloková.


V Nitrianskej nemocnici muža vyšetrili a ešte večer ho mohli prepustiť z nemocnice domov. "Pacient sa v našom zariadení podrobil rýchlotestu na Covid-19 pričom ten mu vyšiel negatívny," informovala hovorkyňa fakultnej nemocnice v Nitre Tatiana Timková.Vagón, v ktorom cestujúci sedel okamžite uzatvorili a vlak tak smeroval do Košíc. "Vozeň bol uzamknutý a vlak pokračoval v ceste. Cestujúci mali možnosť pre zdržanie prestúpiť aj na iný rýchlik," dodal hovorca železníc Tomáš Kováč.

Pozrite si rozhovor s lekárom z  prvej línie. Ten tvrdí, že okrem vlny koronavírusu je potrebné bojovať aj proti vlne dezinformácií.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy