Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Štefánik ako hrdina komiksu. Nadšenci vytvorili unikátne dielo
Zdielať na

Štefánik ako hrdina komiksu. Nadšenci vytvorili unikátne dielo

BRATISLAVA / Milan Rastislav Štefánik ako hrdina komiksu. Takáto myšlienka sa zrodila v hlave Tomaša Kriššáka. A tak nadšenci vytvorili pri príležitosti 140. rokov od narodenia Milana Rastislava Štefánika unikátny komiks. Jeho tvorcovia už rozdali niekoľko stoviek výtlačkov aj do škôl.

"je to vlastne zjednodušený životopis, ktorý mapuje celý jeho život, od kolísky až po tragickú nehodu. Zároveň sme sa zamerali na to, aby sme ukázali aj tie výnimočné stránky, ktorými vynikal, ktorými ohúril svet aj v zahraničí. Zároveň sme chceli priniesť medzi mladých ľudí vyššie povedomie o tom, ako veľmi sa zaslúžil o to, aby prvá liberálna demokracia, Československo mohlo existovať," hovorí scenárista komiksu Tomaš Kriššák. 

"K dnešnému dňu sme do škôl dostali viac ako 3000 komiksov, ku komiksom sme pre študentov pripravili aj limitovanú sériu nálepiek, ktoré obsahujú mnohé z nadčasových citátov M.R. Štefánika," napísal scenárista komiksu Tomaš Kriššák. 

"Prácu na posilnení povedomia o našej histórií berieme vážne. Obzvlášt v dnešnej dobe, kedy sa darí rôznym manipuláciám a nepravdám. Sprístupniť historicky presný výklad histórie v zrozumiteľnom a vizuálne príťažlivom formáte komiksu je pre nás cestou, ako posilniť hodnotu pravdy v našej spoločnosti. Veď ako vravieval Štefánik: Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť," dodáva Kriššák. 

Životopisný komiks Milana Rastislava Štefánika si môžete stiahnuť TU.

Súvisiace články