Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pitie vody, ocot ani sušič rúk vás koronavírusu nezbavia. Polícia rieši ďalšie hoaxy
Zdielať na

Pitie vody, ocot ani sušič rúk vás koronavírusu nezbavia. Polícia rieši ďalšie hoaxy

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Polícia posledné dni v súvislosti s koronavírusom registruje dezinformácie, ktoré sa šíria internetom. Polícia vyzýva ľudí, aby neverili každému príspevku, čo sa objaví na rôznych profiloch. Najnovšie sa objavila informácia, ktorá hovorí o spôsobe, ako sa vyliečiť z koronavírusu.

"Liek zatiaľ neexistuje, avšak absolútna väčšina infikovaných ochorenie prekonala," upozorňuje polícia. 
Na sociálnej sieti sa totiž objavil hoax, v ktorom sa píše, že pitie vody, soľ a ocot vás môžu vyliečiť. 

V prípade hoaxu vo forme zvukovej správy, ktorá sa šírila internetom, už polícia vypátrala prvú autorku správy a jej šírenia. "Posledné dni sa objavili tri nahrávky, ktoré šírili dezinformácie v súvislosti s koronavírusom a boli masovo zdieľané medzi užívateľmi Messengera a WhatsAppu. Žiadali sme vás o pomoc s identifikáciou hlasou, prípadne s identifikáciou reťazca, aby sme prišli na to, kto ako prvý správu poslal. Máme za sebou prvé výsledky.

Tak ako informoval prezident Policajného zboru Milan Lučanský, máme stotožnenú prvú osobu, ženu z okresu Dunajská Streda, s ktorou sú vykonávané procesné úkony. Policajná práca pokračuje aj v ďalších prípadoch, zatiaľ nemôžeme ísť do detailov," informovala polícia. 

Ďalším hoaxom, ktorý sa objavil v týchto dňoch, je sušička na ruky, ktorá má zničiť koronavírus. Polícia aj v tomto prípade upozorňuje, že ide o dezinformáciu a žiaden sušič rúk vírus nezničí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy