Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Párty v nočnom klube v Prahe skončila fiaskom. Hlásia desiatky nakazených, vrátane futbalistov
Zdielať na

Párty v nočnom klube v Prahe skončila fiaskom. Hlásia desiatky nakazených, vrátane futbalistov

Archívna reportáž

PRAHA / Po párty v jednom z nočných klubov v Prahe hygienici k 11. júlu evidujú 65 nakazených na koronavírus, vrátane futbalistov z niekoľkých športových klubov. Večierku sa podľa riaditeľky pražskej hygienickej stanice Zdenky Jágrovej zúčastnilo 17 ľudí, z ktorých sa 15 nakazilo. Medzi ľuďmi, ktorí boli s týmito nakazenými v kontakte, potom potvrdili testy ďalšie prípady Covid-19.

O počte ľudí, ktorí sa párty zúčastnili a nakazili sa, informovala Českú televíziu riaditeľka pražskej hygienickej stanice Zdenka Jágrova. Podľa serveru Seznam Zprávy skončilo v karanténe okrem nakazených aj ďalších viac než 120 ľudí. "Tejto akcie sa zúčastnili osoby, ktoré mali vzájomné kontakty. Boli to rôzni športovci z rôznych športových klubov. Bola tam aj jedna osoba, ktorá v dobe účasti na akcii nemala žiadne problémy. Prvé problémy mala až deň potom," vyjadrila sa Jágrová. 

Medzi nakazenými po párty v klube sú podľa informácií českých médii, futbalisti rezervných tímov Sparty, Dukly a Bohemians 1905. Futbalisti 3. ligovej rezervy Bohemians 1905 kvôli dvom nakazeným prerušili prípravu. Dukla hlási jedného nakazeného dorastenca vo výbere do 19 rokov, Sparta počet nakazených neuviedla. Situácia ale údajne neovplyvňuje A - tímy týchto klubov. 

Podľa Seznam Zprávy sa na sociálnych sieťach objavila informácia, že pôvodcom nákazy mala byť osoba, ktorá v deň oslavy nejavila príznaky choroby. Niektorí uviedli, že šlo o mladé dievča, s ktorou futbalisti prišli do kontaktu. Viac ako 60 nakazených kvôli jednej akcii je v Prahe podľa riaditeľky pražskej hygienickej stanice mimoriadny prípad. Napríklad minulý mesiac sa počty novo nakazených prípadov za celý týždeň v Prahe pohybovali medzi 60 a 100. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy