Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovensko v utorok uzatvorí hraničné priechody s Poľskou republikou
Zdielať na

Slovensko v utorok uzatvorí hraničné priechody s Poľskou republikou

Takto vyzerala situácia na hraniciach s Poľskom v pondelok:

BRATISLAVA / Slovensko dnes od 12:00 uzatvorí hraničné priechody s Poľskou republikou. Informáciu potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Poľská strana ohlásila, že v prevádzke bude mať zatiaľ dva priechody, na ktoré je presmerovaná kamiónová a osobná doprava, a to Trstenú a Vyšný Komárnik. Ostatné priechody budú zatvorené.

Na úseku štátnej hranice s Poľskou republikou budú tak zavreté priechody: Palota - Radoszyce, Vyšný Komárnik - Barwinek, Becherov - Konieczna, Kurov - Muszynka, Čirč - Leluchów, Mníšek nad Popradom - Piwniczna, Lysá nad Dunajcom - Niedzica, Podspády - Jurgów, Tatranská Javorina - Lysa Poľana, Suchá Hora - Chocholów, Trstená - Chyžné, Bobrov - Winiarczykówka, Oravská Polhora - Korbielów, Novoť - Ujsoly a Skalité - Zwardoň.

​Štátni príslušníci Ukrajiny a cudzinci s trvalým pobytom na Ukrajine budú môcť oddnes od 08:00 do 22. marca do 18:00 prekročiť vonkajšiu hranicu zo Slovenskou republikou na Ukrajinu na hraničnom priechode Vyšné Nemecké aj pešo. Hraničná a colná kontrola na výstupe zo SR sa bude vykonávať na autobusovom termináli. Informovala o tom hovorkyňa Riaditeľstvo hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická.

Uzatvorené sú aj malé hraničné prechody s Českou republikou, Maďarskom a Rakúskom. Veľké zostávajú otvorené. Stále však platí, že na Slovensko sa dostanú len občania so slovenským pasom, ako aj trvalým či prechodným pobytom.

Od 12. marca platí na Slovensku pre koronavírus mimoriadna situácia. V tejto súvislosti boli v krajine zavedené viaceré obmedzenia na zamedzenie šírenia ochorenia. Vláda SR tiež pristúpila k vyhláseniu núdzového stavu a prijala ďalšie opatrenia, ktoré sú v platnosti od 16. marca. Ide o ďalšie zatváranie prevádzok, pričom platí, že sa to netýka potravín, drogérií, lekární či vybraných služieb, akými sú napríklad banky či poisťovne. Počet infikovaných ľudí na nový koronavírus na Slovensku je aktuálne 72.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy