Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Bude tvrdý lockdown alebo budú mať očkovaní výhody? Vláda sa stále nedohodla
Zdielať na

Bude tvrdý lockdown alebo budú mať očkovaní výhody? Vláda sa stále nedohodla

BRATISLAVA / Čaká nás celoštátny lockdown? A ak áno, bude sa týkať všetkých, alebo očkovaným ponechajú nejaké výhody? Je jasné, že z 18 bodov programu dnešného rokovania vlády bude práve tento najdiskutovanejším.

Minister zdravotníctva odpovedal na otázku s akým návrhom ide na rokovanie vlády jednoznačne: "s návrhom na lockdown." Otázkou ostáva či to bude tvrdý lockdown bez ohľadu na očkovaných alebo to bude lockdown, v ktorom očkovaní ľudia budú mať výhody.

"Mali by sme prijať také opatrenia, ktoré by sa týkali všetkých, a ktoré budú prísne," vyjadril sa hlavný hygienik Ján Mikas. "Alternatíva bez lockdownu už reálne neexistuje. Ak chceme byť zodpovední máme iba jednu možnosť. Všetko ostatné je populizmus," uviedol minister obrany Jaroslav Naď. 

Aj keď sa po rokovaní koaličnej rady diskutovali o aký lockdown ide, ďalším otáznikom bola aj dĺžka lockdownu. Niektoré zdroje hovoria o 2 týždňoch a objavili sa aj informácie až o 3 týždňoch. V stredu, 24. novembra, sa začalo rozprávať o tom, že by bol lockdown na viac týždňov ako len na 3. "Vláda o tomto bude rokovať a pravdepodobne v nejakom časovom intervale bude vyhodnocovať situáciu, takže adekvátne bude aj reagovať," konštatoval hlavný hygienik. 

Podľa informácii ani na koaličnej rade sa nezhodli na kompletnom znení lockdownu ako by mal vyzerať. "Presadzujeme, aby opatrenia boli také, aké majú byť," povedala ministerka Veronika Remišová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy