Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Giraltovciach ostal ochromený mestský úrad. V karanténe skončili desiatky ľudí
Zdielať na

V Giraltovciach ostal ochromený mestský úrad. V karanténe skončili desiatky ľudí

GIRALTOVCE / Pre pozitívny test museli v Giraltovciach uzavrieť celý Mestský úrad. Človek s pozitívnou vzorkou je totiž poslancom tamojšieho zastupiteľstva, na ktorom sa zúčastnil po návrate z lyžovačky. V karanténe skončili desiatky ľudí a úrad je ochromený. Do práce nastúpili len traja zamestnanci a upratovačky. Viac informácií priniesol Vlado Jurek.

Mestský úrad v Giraltovciach je pre verejnosť úplne zatvorený. Upratovačky začali od rána s dezinfekciou priestorov. Panika nastala po mestskom zastupiteľstve, keď sa zistilo, že jeden z poslancov bol na lyžovačke v Rakúsku a následne testy potvrdili pozitívny výsledok na prítomnosť koronavírusu.

Nakazený poslanec odmieta, že by bol nezodpovedný. Na Slovensko sa podľa jeho slov vrátil ešte pred prísnymi opatreniami 5. marca a nemal okrem problémom s dutinami horných ciest dýchacích žiadne príznaky. 

Kým pôvodne mali fungovať niektoré oddelenia v krízovom režime, dnes už platí, že úrad možno kontaktovať len elektronicky. V karanténe skončilo 40 ľudí, ktorí boli na zastupiteľstve, vrátane primátora mesta. "Len upratovačka a šofér, všetci sú v karanténe," priblížila upratovačka Mária Nováková. 

Presné pokyny krízového štábu sú aj na webovej stránke mesta. Nakazený poslanec bol šesť dní v Rakúsku s ďalšími piatimi ľuďmi, ktorí nemajú žiadne príznaky, a to ani po desiatich dňoch. Jeho účasť na zastupiteľstve ale ostatní nevnímajú s pochopením. Výsledkom je ochromený úrad. "Úrad je pre verejnosť úplne zatvorený," potvrdil primátor mesta Ján Rubis. 

Dvaja z nich sa nechali cez víkend otestovať a na ich výsledky čakal v karanténe v domácom liečení aj potvrdený pacient. Ak by boli ich výsledky negatívne, mohlo by to znamenať, že sa mohol nakaziť aj po návrate. 

Výsledky sa ale ukázali ako pozitívne. "Neviem, čo mám k tomu povedať. Všetci sú v poriadku, každý je bez symptómov. Keby ja som niekoho nenaháňal v úrade, že sa treba testovať, tak o ničom ani nevedia," poznamenal nakazený poslanec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy