Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Konzílium odborníkov navrhuje na tri týždne sprísnené protipandemické opatrenia
Zdielať na

Konzílium odborníkov navrhuje na tri týždne sprísnené protipandemické opatrenia

BRATISLAVA / Po zasadnutí konzília odborníkov, 16. novembra, premiér Eduard Heger informoval o návrhu sprísnení protipandemických opatrení. Medzi inými navrhujú prácu všetkých v režime OTP. Tieto návrhy vláda prerokuje už vo štvrtok, 18. novembra, a platiť budú na 3 týždne. Ak sa situácia zhorší alebo zlepší budú sa opatrenia meniť.

"Navrhujeme prácu v režime OTP. Tento týždeň priblížime detaily. Dôležitou zmenou je aj to, že návšteva iných obchodov ako sú nevyhnutné bude len pre očkovaných a prekonaných. V tomto režime budú fungovať aj akvaparky a kúpaliská, v čiernom okrese budú tieto služby zakázané," uviedol premiér Eduard Heger po rokovaní vlády. 

"Opatrenia sú zatiaľ len na tri týždne. Dúfame, že po tom čase bude možné nastaviť nový covid automat pre zaočkovaných. Dúfame, že sa situácia zlepší ešte skôr, ak nie tak budeme musieť pritvrdiť," uviedol Heger. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský poďakoval zdravotníkom, ale aj všetkým odborníkom a premiéra, že počúva odporúčania odborníkov a vyzval k očkovaniu. "Verím, že covid automat, ktorý bude schválený vo štvrtok nám pomôže. Momentálne nemáme v rukách lepšiu zbraň ako je očkovanie, preto sa prosím dajte zaočkovať, aby sme sa čím skôr mohli vrátiť k bielej medicíne," povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. 

Nové navrhované sprísnené opatrenia na 3 týždne:

  • Návšteva obchodných centier a neesenciálnych obchodov bude iba pre očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie Covid-19
  • Práca v režime OTP
  • Hromadné podujatia iba pre očkovaných
  • Aquaparky a kúpaliská iba pre očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie Covid-19
  • Ubytovacie zariadenia iba pre očkovaných a tých, ktorí prekonali ochorenie Covid-19
  • V čiernych okresoch bude úplne zakázané: aquaparky, ubytovacie zariadenia a fitness

"Momentálne si nemôžeme dovoliť zmierňovať opatrenia, dnes máme pandemický vlak rozbehnutý tak rýchlo, že ak nespomalíme, tak sa rútime do katastrofy. V mene všetkých členov vás prosím, aby ste dodržiavali všetky platné opatrenia, lebo len tak sa nám podarí prehodiť výhybku, ktorá nám pomôže," uviedla Alen Koščálová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy