Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Nechcel sa dať očkovať, spoliehal sa na zdravú životosprávu. Po napojení na pľúcnu ventiláciu rozhodnutie ľutuje
Zdielať na

Nechcel sa dať očkovať, spoliehal sa na zdravú životosprávu. Po napojení na pľúcnu ventiláciu rozhodnutie ľutuje

PREŠOV / Prešovčan Laco nebol typickým antivaxerom. Práve dnes oslavuje tridsať. Okrem mladého veku aj pravidelne športoval. Veril preto, že všetko zvládne aj bez očkovania. No napokon skončil vo vážnom stave v nemocnici, pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Covid jeho telo natoľko oslabil, že dostal aj infarkt. Dnes hovorí, že rozhodnutie neočkovať sa bolo veľkou chybou.

Dole po schodoch neisto, hore schodmi zas na doraz s dychom. Laco je už z covidového oddelenia doma, ale ešte zďaleka nie je v poriadku.

Laco skončil v nemocnici. Bol tam tri týždne. Dvakrát za ten čas bol na umelej pľúcnej ventilácii. "Prvýkrát som bol kvôli tomu, že som to už nevedel udýchať. Zobudil som sa úplne mimo. Som nevedel, kde som, neveril som lekárom. Dokonca som vymýšľal plán úteku a to som ešte nevedel, že nedokážem chodiť," priznal Ladislav Magáč. 

Druhýkrát ho napojili na umelú pľúcnu ventiláciu, keď bol pri vedomí. Zažil JISku aj áro. Keď videl ľudí okolo seba umierať, nebolo mu všetko jedno. "Na iných izbách určite. Každý deň. Pri mne zomrel tak pacient, že ani sme nevedeli o tom," opísal momenty hospitalizácie na covidom oddelení Laco. "Druhýkrát to som už, to ma už neuspali, iba tlmili. Keď som sa zobudil tak to už bolo lepšie. Dostal som sa tam kvôli embólii a infarktu," vysvetlil následky Covidu Laco. 

Lacova teta je známou prešovskou kvetinárkou, ktorá v tejto neľahkej dobe i keď to sama nemala ľahké, venovala svoj tovar a svoju prácu zdravotníkom. Namiesto vianočnej výzdoby doma priniesla vianočnú atmosféru priamo na covidové oddelenie. Zriadila pre nich aj transparentný účet. 

"Jasné, prehodnotil. V nemocnici som mal kopu času," odpovedal na otázku, či prehodnotil svoje predošlé rozhodnutie nedať sa očkovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy