Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slováka Olivera, ktorý je podozrivý aj s jeho priateľkou z vraždy v Kanade, by mali vydať do Kanady
Zdielať na

Slováka Olivera, ktorý je podozrivý aj s jeho priateľkou z vraždy v Kanade, by mali vydať do Kanady

BRATISLAVA / Slováka Olivera Karafu, ktorý je podozrivý z vraždy v Kanade, by mali vydať do Kanady. Rozhodol o tom budapeštiansky metropolitný súd. Podozrivý muž sa voči tomuto rozhodnutiu odvolal.

Olivera s jeho priateľkou, číňankou Lucy Li, zadržali ešte v júni v Budapešti. Obaja sa tam skrývali po tom, čo sú od konca februára podozriví z vraždy 39-ročného Tylera Pratta v priemyselnej zóne Stoney Creek. Počas streľby bola vážne zranená aj 26-ročná priateľka zavraždeného, ktorú našli policajti postrelenú ležať pri ceste. Žena následkom vážnych zranení prišla o bábätko.

Bezprostredne po streľbe dvojica odletela do Česka a cez Slovensko sa potom presunuli do Maďarska. Zatiaľ čo podozrivú Lucy Li už dávnejšie vydali späť do Kanady, Oliver sa svojmu vydaniu bránil. Budapeštiansky metropolitný súd však rozhodol, že na základe dostupných informácií už sú splnené podmienky na vydanie späť do Kanady. Zároveň vydal ustanovenie, že Slováka Olivera môžu súdiť len vo veciach, ktoré sa vzťahujú na žiadosť o vydanie. Rozhodnutie súdu však nie je právoplatné. Rozhodovať teraz bude odvolací súd v Budapešti. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy