Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pátrali po ňom štyri roky, kosti našli pri čistení dažďového žľabu
Zdielať na

Pátrali po ňom štyri roky, kosti našli pri čistení dažďového žľabu

ĽUBIŠA / Pátrali po ňom štyri roky a hľadali ho po celom regióne. Prípad nezvestného muža z obce Ľubiša však teraz policajti definitívne uzavreli. Ukázalo sa, že kostrové pozostatky, ktoré našli v máji zamestnanci supermarketu pri čistení dažďového žľabu, patria práve nezvestnému mužovi.

Policajti prípad vyšetrovali ako trestný čin usmrtenia. Kostrové pozostatky našli zamestnanci jedného zo supermarketov pri čistení dažďového žľabu za obchodom.

Hneď v prvých sekundách vidlami narazili na ľudskú lebku. "Privolaný obhliadajúci lekár konštatoval, že na kostrových pozostatkoch sa nenachádzajú známky násilia či cudzieho zavinenia," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová.

Do vyšetrovania prípadu policajti zapojili aj znalcov z kriminalisticko-expertízneho ústavu. Aj keď presnú príčinu smrti určiť nevedeli, sústredili sa na analýzu DNA a zisťovanie totožnosti nebohého.

"Zisťuje sa medzi nezvestnými osobami, či môže ísť o túto osobu. Potom všetko aj v súvislosti s tým, ako došlo k usmrteniu osoby," priblížila expertka na trestné právo, Lucia Kurilovská. 

"Zo súdnoznaleckého hľadiska je možné predpokladať, že k smrti menovaného došlo v dôsledku zlyhania chronicky chorobne poškodeného srdca," povedal Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Policajti v tomto prípade trestné stíhanie zastavili, keďže skutok nie je trestným činom.

Muža hľadali príbuzní aj známi. A to nielen v Humennom, ale aj v širokom okolí. Paradoxné je, že pozostatky ležali iba niekoľko sto metrov o zariadenia, z ktorého pred štyrmi rokmi odišiel. A podľa znalcov navyše k úmrtiu vtedy došlo takmer bezprostredne.

"K smrti mohlo dôjsť krátky čas, 1 až 2 dni po jeho odídení z domova sociálnych služieb," dodal Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy