Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Polícia vypočúvala Štefana Hríba. On tvrdí, že išlo o nedorozumenie
Zdielať na

Polícia vypočúvala Štefana Hríba. On tvrdí, že išlo o nedorozumenie

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Novinár a prevádzkovateľ Klubu pod lampou Štefan Hríb v piatok bol na výsluchu na policajnej stanici. Dôvodom bolo porušenie protipandemických opatrení. Na sociálnej sieti o tom informovala polícia.

Tento týždeň je to už ďalší prípad, pri ktorom polícia kontrolovala dodržiavanie opatrení. "V priebehu tohto týždňa sme Vás informovali o prevádzke, ktorá aj napriek aktuálne platným opatreniam predávala zákazníkom alkoholické nápoje a umožňovala im ich konzumáciu vo vnútorných priestoroch," napísali na sociálnej sieti.

"Ďalšia takáto prevádzka, a to priamo v širšom centre Bratislavy," informovala polícia. Ide o prevádzku, ktorú vlastní známy novinár Štefan Hríb. V piatok, 18. decembra, policajti spozorovali na Partizánskej ulici podnik, v ktorom porušovali pandemické opatrenia. "Policajti sa na mieste skontaktovali so zamestnankyňou podniku, ktorá im umožnila vstup," uviedli v príspevku policajti. Podľa ich vyjadrenia bolo v podniku ďalších osem ľudí, ktorí v podniku popíjali alkohol. "Policajti tieto osoby poučili, že sú podozrivé zo páchania priestupku," opísali postup príslušníci policajného zboru. 
Ľuďom, ktorí v podniku sedeli, policajti udelili pokutu. Tú odmietli zaplatiť. Zamestnankyňu podniku odviedli na policajnú stanicu. Neskôr prišiel aj majiteľ, novinár Štefan Hríb. "Do priestorov obvodného oddelenia Policajného zboru sa dostavil aj samotný majiteľ prevádzky, ktorý bol zo strany povereného príslušníka policajného zboru obmedzený na osobnej slobode. Obidve osoby boli po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prepustené na slobodu. Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania povinností za krízovej situácie," informovali policajti na sociálnej sieti. 

Stanovisko prevádzky

K celej vzniknutej situácii sa vyjadrilo zastúpenie klubu. Podľa ich slov to bolo nedorozumenie a na stanici všetko vysvetlili.
"Aj počas tejto vlny pandémie pripravujeme v umeleckej časti .klubu po lampou rôzne umelecké a diskusné formáty pre online vysielanie. Tak to bolo aj včera. Prevádzka bola pre verejnosť uzavretá. Išlo teda o nedorozumenie, ktoré sme na príslušnom mieste vysvetlili." 

V prvej vlne v tomto podniku vysedával aj bývalý podpredseda parlamentu Juraj Šeliga počas zákazu vychádzania. 

​Tento týždeň už druhý zásah policajtov v podniku v hlavnom meste

O tom, že policajti kontrolujú aj dodržiavanie protipandemických opatrení informujú pravidelne na svojich sociálnych sieťach. Okrem podniku Štefana Hríba vo štvrtok, 16. decembra, zasahovali v podniku na Žilinskej ulici. "Na mieste bolo zistené, že aj napriek aktuálne platným obmedzeniam, bola prevádzka otvorená a v jej vnútorných priestoroch sa nachádzali zákazníci," napísali vo svojom príspevku. V prevádzke sa v tom čase popíjal alkohol, ale aj konzumovalo jedlo. Na mieste zadržali 57-ročného muža, ktorý bol prevezený na policajnú stanicu. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania povinností za krízovej situácie," uviedli na facebooku. 

Nelegálna párty pred pár týždňami

Policajti na mieste zadržali 18-ročného štátneho príslušníka Ukrajiny, ktorý im dobrovoľne vydal dva vrecúška so zelenou sušenou rastlinou a 15 kusov vreciek s tabletkami. Policajtom uviedol, že ide o marihuanu a extázu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy