Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga po porušení predpisov odchádza zo svojej funkcie
Zdielať na

Podpredseda parlamentu Juraj Šeliga po porušení predpisov odchádza zo svojej funkcie

Archívne video

BRATISLAVA / Podpredsedu parlamentu spolu s jeho kolegyňou zo strany Za ľudí Janou Žitňanskou a bratislavským županom Jurajom Drobom odfotili počas zákazu vychádzania ako spoločne vychádzajú z podniku Klub pod lampou dávno po záverečnej.

"Samozrejme, že sa hanbím, na druhej strane aj politik, každý politik je človek," vyhlásil na tlačovej besede Juraj Šeliga. Stalo sa to ešte minulý štvrtok. Posedenie politikov pri poháriku iba kúsok od parlamentu sa pretiahlo do hlbokej noci.

Novinári z týždenníka Plus 7 dní ho nafotili v čase , keď už nemohli byť otvorené ani terasy. Z času na čas si bol zapáliť pred podnikom.. Spoločnosť mu robila poslankyňa Jana Žitňanská aj bratislavský župan Juraj Droba. Šeliga sa dokonca podľa týždenníka z podniku poberal neistým krokom. "Nie, veď normálne vám hovorím, že som išiel a potom som išiel domov," obhajoval Šelgia.

"Pán podpredseda Šeliga je mladý človek, ktorý potrebuje občas vypnúť, no tak vypol," zhodnotil jeho konanie poslanec Peter Pčolinský, ktorý vyzval na vyvodenie politickej zodpovednosti. Podobne aj jeho kolegyňa z SaS.

"Politici by mali ísť prví príkladom, dávame ľuďom nejaké podmienky, ktoré potom následne keď nedodržujeme, tak to jednoducho nie je a nemôže byť dobrá vizitka," skonštatovala Jana Bittó Cigániková.

Podpredseda parlamentu sa snažil obhájiť tým, že išlo o pracovné rokovanie. K podrobnostiam o množstve vypitého alkoholu sa nevyjadril. "Nebola to žiadna žúrka, neboli tam žiadni iní ľudia, bola to uzavretá časť," uviedol Šeliga.

Stalo sa to vo štvrtok, prevalilo v pondelok, no politická zodpovednosť prichádza až v stredu. V čase, keď už fotky obleteli slovenský internet. "Verím, že občania toto moje ospravedlnenie príjmu, ponúkam ho s pokorou a práve preto odchádzam z postu podpredsedu národnej rady Slovenskej republiky," pokračoval Šeliga.


"Vzdávam sa funkcie predsedníčky výboru pre sociálne veci,"
vyhlásila Jana Žitňanská.


"Dávam si ruku na srdce, priznávam sa, urobil som chybu ale myslím si, že slovenská verejnosť a bratislavčania mi ju budú schopní odpustiť po tom všetko, čo som ja osobne a môj úrad za posledných 14 mesiacov spravil pre tento kraj,"
povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.

Župan politickú zodpovednosť nevyvodil. Dokonca sa mu nepáči, že jeho kolegovia to urobili. "Ja som mu aj osobne povedal, že kvôli takejto drobnosti sa neodstupuje," vysvetlil Droba.


Ak dostanú pokutu, sú pripravení ju zaplatiť. Prípadom sa už zaoberá Úrad verejného zdravotníctva. Ten však môže riešiť iba podnik. Tomu hrozí 20 tisícová pokuta.

"Vo veci začne správne konanie voči prevádzkovateľovi, ktorého predmetom bude zisťovanie, či bol skutočne naplnený skutkový stav deliktu a v prípade, že sa tak stalo, bude následne uložená príslušná sankcia," informovala hovorkyňa úradu Daša Račková.

Juraj Šeliga a Jana Žitňanská teda zo svojich funkcií odchádzajú v parlamente však budú pôsobiť aj ďalej.

Ako vyzerala obhajoba Juraja Šeligu? Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy