Oblačno
15°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Hovorcu českého prezidenta musela polícia previesť do nemocnice. Bol opitý a agresívny
Zdielať na

Hovorcu českého prezidenta musela polícia previesť do nemocnice. Bol opitý a agresívny

Archívna reportáž

ČESKÁ REPUBLIKA / Hovorcu prezidenta Ovčáčka v noci prevezli opitého za asistencie polície do strešovickej nemocnice. K prevozu došlo za asistencie polície, pretože bol Ovčáček opitý a agresívny.

Informoval o tom portál aktu.cz. Mal nadýchať približne dve promile alkoholu v dychu. K prevozu do nemocnice došlo po tom, čo mal Ovčáček využiť služby pražského taxikára, ktorý keď Ovčáčka doviezol do Holešovíc do Robotníckej ulice. Zistil, že hradný hovorca nereaguje na výzvy na opustenie taxíka.

Hovorca bol agresívny

Po tom, čo sa hradný hovorca po niekoľkých urgenciách prebudil v taxíku, podľa svedkov vulgárne nadával záchranárom a snažil sa ich v sanitke napadnúť. Taxikár, ktorý ho viezol povedal, že mu Ovčáček dlhuje 350 korún za taxík. Sám taxikár mu chcel najskôr pomôcť, pretože videl, ako sa Ovčáček váľa na zemi.

Preto záchranári Ovčáčka eskortovali do strešovickej nemocnice za asistencie polície. Hovorcu nad ránom mal v nemocnici vyzdvihnúť automobil ochrannej služby. 

"V piatok okolo 3:00 vyrážali pražskí policajti k oznámeniu, kedy sa v Robotníckej ulici v Holešoviciach nachádzal muž vo vozidle taxislužby a odmietal toto vozidlo opustiť. Policajti po príchode na miesto zistili, že muž, ročník 1979, je silne pod vplyvom alkoholu, a tak ho potom záchranná služba odviezla na vyšetrenie do nemocnice," povedal k incidentu hovorca pražskej polície Richard Hrdina.

"Mužov sme ošetrili a potom transportovali do Ústrednej vojenskej nemocnice za asistencie polície, s opitosťou a drobným úrazom hlavy," uviedla hovorkyňa záchranárov Jana Poštová.

Za incident sa ospravedlnil

Jiří Ovčáček sa za incident ospravedlnil. Označil svoje správanie za výnimočné zlyhanie, ktoré ľutuje. Televízii CNN Prima NEWS povedal, že v uplynulých týždňoch a mesiacoch zažíval veľký tlak.

"Pán prezident bol v nemocnici, boli tu rôzne dramatické okolnosti okolo zostavenia vlády a bolo to veľmi náročné obdobie, ktoré som v živote ešte asi nezažil," povedal Ovčáček televízii. Dodal však, že sa nechce na nič vyhovárať.

"Chcem sa všetkým ospravedlniť –⁠ záchranárom, policajtom aj pánovi taxikárovi za to, čo sa stalo. Bolo to výnimočné zlyhanie, ktorého mi je nesmierne ľúto,“ povedal Ovčáček CNN Prima NEWS.

Na sociálnej sieti napísal, že sa ospravedlňuje a prosí o odpustenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy