Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Agresívny zákazník odmietol zaplatiť taxikárovi. Auto ukradol a po pár metroch havaroval
Zdielať na

Agresívny zákazník odmietol zaplatiť taxikárovi. Auto ukradol a po pár metroch havaroval

DIAKOVCE / Zákazník nechcel vopred zaplatiť za taxík a po hádke s vodičom sa v aute rozhodol odviesť sám. S ukradnutým taxíkom však po pár metroch havaroval. Stalo sa to v Diakovciach. Taxislužba hovorí o tom, že ide už o druhý útok zákazníka za pár týždňov.

19- ročný taxikár išiel zo Šale do Diakovec pre zákazníka. Objednal si odvoz o pol desiatej večer. Táto taxislužba má podmienku, že sa platí hneď po nastúpení do auta . Aj napriek tomu, že zákazník o tom vedel, peniaze dať nechcel.

"Že on zaplatí na mieste, že keď vystúpi, čo je neakceptovateľné," povedal taxikár. Zákazník bol už o pár minút na vodiča agresívny, dokonca mu aj nadával. "Začal kričať, nadával mi, že som trubka a podobné záležitosti," uviedol taxikár. Agresivita zákazníka sa stupňovala, vodič preto vystúpil z auta a chcel zavolať políciu. V tej chvíli sa muž rozhodol, že sa odvezie sám.

"Vyšiel som von z auta, lebo som sa bál, že mi niečo spraví. Už to fakt bolo vyhrotené. Už som išiel pred kapotu, on v tom momente preskočil na miesto vodiča," uviedol taxikár. Ďaleko však s autom neprešiel a skončil v priekope a skôr, ako stihla prísť polícia, utiekol. Podozrivý z tohto činu je 23- ročný muž.

"On sa snažil minútu, dve dosať z priekopy von, zaradil spiatočku dopredu, dozadu," povedal taxikár. "Polícia v Šali začala trestné stíhanie pre prečin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Viktória Borloková. Vodiči taxislužby hovoria o tom, že s agresívnymi zákazníkmi sa stretávajú pravidelne.

"Minulý mesiac sme mali prípad, kde vodiča napadol zákazník hranolom a poškodil aj vozidlo," uviedol taxikár. Táto taxislužba nemá v aute klasický taxameter, ale presne stanovený cenník. Po zlých skúsenostiach vyžadujú platbu vopred. "Bežne sa stávalo, že ľudia vôbec nezaplatili to jazdné. A jediným spôsobom, ako k tomu bojovať jej toto pravidlo," doplnil taxikár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy