Jasno
13°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Asseco Slovakia pokračuje v akvizíciách, získalo firmu Disig
Zdielať na
Ekonomika

Asseco Slovakia pokračuje v akvizíciách, získalo firmu Disig

Zdroj: asseco.sk

Disig je poskytovateľ certifikačných služieb. Asseco Slovakia tu získalo väčšinový podiel.

Dodávateľ informačných technológií Asseco Slovakia získal väčšinový, 51-percentný balík akcií v poskytovateľovi certifikačných služieb, spoločnosti Disig.

ČTK o tom dnes informovali zástupcovia oboch firiem. Transakcia nepodliehala schváleniu Protimonopolného úradu a nasledovala krátko potom, ako Asseco uplynulý týždeň nadobudlo kontrolný podiel v spoločnosti Asseco Czech Republic.

Prevzatím spoločnosti Disig pokračovalo slovenské Asseco v sérii akvizícií na slovenskom a českom trhu. Disig poskytuje najmä certifikačné služby pre používateľov elektronického podpisu, technickú podporu a poradenstvo pri zvyšovaní podnikovej bezpečnosti.

Asseco Slovakia minulý týždeň oznámilo navýšenie svojho podielu v Asseco Czech Republic na 57 z dovtedajších 39 percent. Kontrolný balík spoločnosť získala navýšením základného imania a prevodom nadpolovičných podielov v ďalších dvoch firmách na české Asseco.

Akcie slovenského Asseca sa od vlaňajška obchodujú na Varšavskej burze cenných papierov. Spoločnosť, ktorá vlastní väčšinu akcií vo firmách Slovanet, Datalock a MPI Slovakia, vlani dosiahla konsolidované tržby 1,4 miliardy korún. Skupina Asseco vznikla koncom roka 2004 zo slovenskej firmy Asset Soft a poľskej spoločnosti Comp Rzeszów.

Zdielať na

Najčítanejšie správy