Oblačno
19°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Zamietli sťažnosti voči výsledku tendra
Zdielať na
Ekonomika

Zamietli sťažnosti voči výsledku tendra

Zdroj: Salvatore Capalbi

Nespokojní účastníci tendra sa môžu ešte obrátiť na súd, kde pravdepodobne so sťažnosťou neuspejú.

Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) zamietol sťažnosti účastníkov tendra na uskutočnenie informačnej kampane pred zavedením eura, ktorí nesúhlasili s vyhodnotením súťaže. Ministerstvo financií tak môže uzavrieť zmluvu s vybranými agentúrami Creo/Young & Rubicam a Mediaedge:cia. ČTK o tom dnes informovala hovorkyňa úradu Helena Fialová.

"Úrad zamietol námietku podanú proti výsledku vyhodnotenia návrhov v súťaži," poznamenala Fialová. Nespokojní účastníci tendra sa môžu ešte obrátiť na súd, podľa Fialovej by však so sťažnosťou neuspeli.

ÚVO podľa hovorkyne posudzoval tri námietky. Jedna nespĺňala nevyhnutné formálne náležitosti a ďalšia bola neopodstatnená. Tretej sťažnosti proti vylúčeniu z tendra vyhovel a ministerstvo financií musí napadnutú vec ešte formálne napraviť. "Toto zistenie však nemá zásadný vplyv na výsledok verejného obstarávania," doplnila.

Ministerstvo financií vybralo víťazné agentúry na tretí pokus. Prvú súťaž ešte v máji po niekoľkých dňoch zrušilo samo ministerstvo pre sťažnosti viacerých záujemcov na nejednoznačný výklad stanovených kritérií. Druhý pokus mu nevyšiel po tom, čo ÚVO vyhovel námietke jednej z firiem proti kritériám tendra.

O zákazku za 160 miliónov korún sa v tendri uchádzalo šesť súťažných návrhov. Do súťaže o podobu eurokampane sa totiž nemuseli hlásiť len samotné firmy, ale aj skupiny zložené z viacerých agentúr. Jedným z konzorcií, ktoré podali námietku na ÚVO, bolo zoskupenie Publics Knut, MUW Saatchi & Saatchi a Unimedia. Výhrady mali napríklad k transparentnosti súťaže, výberu kritérií, ako aj k dodržaniu anonymity.

Slovensko chce prijať jednotnú európsku menu od januára 2009. Samotná informačná kampaň sa má začať na budúci rok, gradovať by mala v druhom polroku 2008. Pokračovať má aj po zavedení eura.

Európske inštitúcie by mali zhruba v polovici budúceho roka rozhodnúť, či umožnia Slovensku vstúpiť do eurozóny v plánovanom termíne. Rozhodnutiu budú predchádzať hodnotiace správy o pripravenosti krajiny.

Zdielať na

Najčítanejšie správy