Skoro jasno
20°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Z dediny sa valilo blato. Silná búrka opäť napáchala škody
Zdielať na

Z dediny sa valilo blato. Silná búrka opäť napáchala škody

HRACHOVO / Extrémna búrka zanechala spúšť v obci Hrachovo v okrese Rimavská Sobota. Voda a blato sa valili hlavnou cestou, ľuďom zatopilo pivnice aj garáže. Niektorí potrebovali pomoc hasičov. Vodu odčerpávali profesionáli aj dobrovoľníci.

Hrachovom sa v pondelok (20. 5.) večer prehnala silná búrka. Trvalo to asi trištvrte hodinu. Voda a blato sa valili cestou, potom aj záhradami a pozemkami pri rodinných domoch. Keď sa situácia upokojila, zúfalí ľudia iba bezmocne pozerali, aké škody napáchala búrka. "Keby aj voda, tak by mi nevadilo, ale to blato. No ale toto je už piaty raz. Už máme nácvik," zhodnotil obyvateľ Hrachova.

​​Začalo to vraj klasickou búrkou. Najprv vraj pršalo len jemne, neskôr sa ale situácia zhoršila. "Televízor zhasol, všetko som povypínal a sedel som v obývačke," opísal obyvateľ Hrachova. "Toto ešte nikdy nebolo. Jarky nestíhali. Nie sú tam rúry, nie je tam poriadne nič," doplnil obyvateľ dediny.

Ľuďom nezostávalo im nič iné, iba si natiahnuť gumáky, do rúk chytiť lopaty a metly. Zasiahnutých bolo niekoľko rodín, viacerým pomohli aj hasiči. Prišli profesionáli z Rimavskej Soboty a dobrovoľníci z troch obcí.

Finančné škody až také vysoké nie sú. Pod vodou bola stará chladnička, bicykel či uskladnené drevo. Kým to však miestni dajú do pôvodného stavu, potrvá to určite niekoľko dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy