Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Tragédia pri železničnej trati: O život prišiel len 16-ročný chlapec
Zdielať na

Tragédia pri železničnej trati: O život prišiel len 16-ročný chlapec

NITRA / K tragédii došlo pri železničnej trati v Nitre pod sídliskom Klokočina. Vlak zrazil iba 16-ročného stredoškoláka. Jeho telo vedľa koľajiska našli až po niekoľkých hodinách v utorok (21. 5.) ráno. Rušňovodič si zrejme nevšimol, že zachytil chodca. Medzitým po tínedžerovi už pátrali policajti.

​Telo školáka ležalo v blízkosti koľajiska asi 150 metrov od železničného priecestia. Našli ho tam ráno po 6. hodine. "Ohlásil to náš rušňovodič vlaku Rex výpravcovi, ktorý následne volal políciu," informoval Dominik Drevický, hovorca ZSSK. "Bolo prijaté oznámenie o náleze tela bez známok života, ktoré sa nachádzalo na 35. kilometri železničnej trate v Nitre," priblížila Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Už zakrátko na mieste polícia zaisťovala stopy. Ukázalo sa však, že tínedžera zrazil zrejme ešte nočný vlak, ktorý smeroval do Lužianok. "K stretu osoby s vlakom došlo pravdepodobne vo večerných hodinách," uviedol Drevický.

Podľa informácií TV JOJ sa v blízkosti našli aj slúchadlá, ktoré mal chlapec zrejme pri sebe a údajne išiel od kamaráta. V meste pod Zoborom však nebýval, ale pochádzal z neďalekej obce. Z domu odišiel v pondelok okolo 18. hodiny. Rodičia sa po polnoci obrátili na políciu.

Tínedžer sa totiž nevrátil domov a mama mala strach. Údajne mal na sebe tmavé oblečenie a zrejme preto si ho rušňovodič nevšimol. "Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informovala Šinková. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebude TV JOJ zverejňovať viac detailov. Čo sa presne udialo, polícia vyšetruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy