Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
V rozpočte chýba vyše pol miliardy eur, Kažimír sa aj tak teší
Zdielať na

V rozpočte chýba vyše pol miliardy eur, Kažimír sa aj tak teší

BRATISLAVA / Samé pozitíva a sociálne istoty. Takto nejako to s daňovými príjmami vidí financmajster Peter Kažimír. Štát vraj na daniach vyberie viac ako sa predpokladalo. Opozícia hovorí, že ministrovo videnie je veľmi krátkozraké.

Kažimír sa označil za posla dobrých správ

Minister Kažimír má pozitívny pohľad. Aspoň čo sa týka pohľadu na výšku daní, ktoré by mali pritiecť do štátnej kasy. Ešte v júni to vraj bola s daňovými príjmami hotová katastrofa. Vo štvrtok sa minister označil za posla dobrých správ. Štát vraj tento rok vyberie o 132 miliónov viac, ako sa očakávalo. 

"Okrem toho, že ekonomika Slovenska bude rásť rýchlejšie, ako sme to očakávali a po dvoch rokoch budeme konečne aj svedkami rastu reálnych miezd, môžem konštatovať, že sa nám úspešne darí bojovať s daňovými únikmi," hovorí minister financií Kažimír.

"Takúto radostnú udalosť som v kresle riaditeľa IFP nezažil nielen ja, ale dokonca ani môj predchodca," hovorí riaditeľ Inštitútu finančnej správy Filko. Za radostnými novinami je najmä to, že Slováci viac míňajú. Ako úspešné sa podľa ministra ukazuje aj zavedenie odvodov z dohôd. 

Opozícia: V rozpočte stále chýba 570 miliónov

Jedna veľká ružová bublina. Takto hodnotí ministrove slová o daňovej budúcnosti opozícia. "Veľa dôvodov na optimizmus nie je. Aj po tejto prognóze chýba v budúcoročnom rozpočte približne 570 miliónov eur a vláda sa ukazuje byť neschopná toto riešiť," myslí si exminister financií Ivan Mikloš.

Téme sa venuje reportérka Slávka Jankovičová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy