Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bitky a alkohol poslancov? Parlamentná stráž aj tak nebude
Zdielať na

Bitky a alkohol poslancov? Parlamentná stráž aj tak nebude

BRATISLAVA / Ešte v utorok poslanci Smeru búchali po stole a trvali na parlamentnej stráži, ktorá by mala dať do laty nespratných politikov. Dnes je to už celkom inak. Debaty k novému rokovaciemu poriadku sa ani tentoraz nezaobišli bez štipľavých poznámok či urážok.

Opozícia kritizovala, kritizovala a...

"Keď sa kolega Muranský z KDH zhodou okolností tu napil, tak jednoducho si to priznal. Vy nie ste schopní si priznať nič. Bol to nejaký poslanec Senko. Ten, čo tu predviedol. Teraz ten pán Horváth. Toto mne vadí, tá zbabelosť," povedal Ľubomír Galko zo strany SaS.

"Všetci majú vo zvyku alebo mali (tí, ktorí už teraz nie sú predsedom parlamentu), nalievať vo svojej kancelárii počas pracovnej doby poslancom alkohol," vyslovil sa Igor Matovič zo strany Obyčajní ľudia a nezávislých osobností.

"Pán poslanec, ty si zabudol, že si spal v národnej rade prikrytý pod kabátom, napitý. Že si sa nevládal z tohoto pracoviska, z národnej rady, ani presunúť domov," oponoval mu poslanec za Smer-SD Dušan Bublavý. 

Už od rána si opozícia brúsila zuby na poslaneckú stráž. Zuby im však klepli naprázdno. Poslanci Smeru návrh na kontroverznú stráž nakoniec stiahli.

Opozičná kritika však pokračovala. "Keď príde na hodinu otázok premiér, koordinovane ich nasúkate 30 tak, aby sa ho nebodaj nikto nespýtal niečo kritické," začala Erika Jurinová z zo strany Obyčajní ľudia a nezávislých osobností.

Poslanecký klub SaS zanikne

Nový rokovací poriadok začne platiť od januára budúceho roka. Jeho platnosťou automaticky zanikne klub SaS. Nový poriadok totiž určuje minimálny počet poslancov v klube, čo v ňom doteraz chýbalo

Téme sa venuje reportérka Slávka Jankovičová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy