Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Maketa Fica vyvolala bitku, policajná zvyšuje bezpečnosť
Zdielať na

Maketa Fica vyvolala bitku, policajná zvyšuje bezpečnosť

BRATISLAVA / Premiér Robert Fico minulý týždeň neprišiel do parlamentu. Namiesto neho tam prišla jeho maketa a vyvolala poriadny rozruch. Dokonca až bitku. Viete si predstaviť, že by do práce prišla namiesto vás maketa?

Zábava ale aj užitočná vec

Mať svoju maketu môže byť nielen zábava, ale aj užitočná vec. V parlamente predsedu vlády nahradila tiež jeho maketa. Poslanci sa o ňu dokonca aj pobili. No pokiaľ by každý z nich mal svoju vlastnú, účasť na rokovaniach by bola stopercentná, a poslanci by zatiaľ mohli popíjať drinky v parlamentnom bufete.

No a makety? Tie by síce nič užitočné neschválili, ale zas nič by ani nepokazili. Popri cestách sa dajú vidieť aj makety policajtov. V tomto prípade sú však veľkým prínosom. "Môžeme konštatovať, že majú veľmi pozitívny efekt. Je to veľmi účinný preventívny spôsob, aby vodiči znížili rýchlosť," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Maketa policajta má väčší efekt

Dnes je ich už vídať zriedkavejšie. No mohli by pribudnúť aj makety detí alebo školákov pri priechodoch pre chodcov. "Myslím, že ten policajt má väčší efekt, ako tá figurína, to dieťa. Ale možno by si časom zvykli," hovorí Maroš Palesch, dopravný analytik.

Nuž ale predstavte si, aká by to bola paráda posadiť si za svoj pracovný stôl svoju maketu, akože tuho pracujem a odbehnúť si povedzme na kávu. Šéf vidí maketu, vy si popíjate kávu a všetko je ok. Až na to, že karta sa môže obrátiť. Aj šéf môže mať svoju maketu a tiež si odbehnúť na kávu. A načapať vás tam. 

Maketa ako zbraň proti zlodejom

Rovnako to môže dopadnúť, ak by ste si dali maketu do postele a odišli napríklad na nočnú žúrku. Už menej riskantné a viac užitočné makety by mohli byť napríklad v okne alebo na balkóne vášho bytu. Najmä, keď nie ste doma, povedzme na dovolenke. Mohla by odradiť zlodejov. Zlodejov môže odradiť ale aj maketa SBS-kára napríklad v hypermarkete.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy