Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Školáci uniesli slovenského policajta do Poľska! Ako suvenír...
Zdielať na

Školáci uniesli slovenského policajta do Poľska! Ako suvenír...

Naďabili sme na policajta, ktorý meral rýchlosť. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby nepracoval bez prestávky, zadarmo, nepochádzal zo Slovenska a nedesil motorizovaných hriešnikov v Poľsku...

Rešpekt majú domáci aj vodiči zo zahraničia

Viete, ako sa asi dvojmetrová maketa, ktorá vzbudzuje rešpekt domácich, ale aj zahraničných motoristov, dostala do Poľska? Pôvodne totiž stála v Ladomirovej pri Svidníku, teraz zmenilo miesto pôsobenia kúsok za hranicou v dedinke Zyndranowa, kde stojí priskrutkovaná na chatu, do ktorej chodievajú táboriť poľskí školáci.

"Deti sem prišli na výlet na niekoľko dní a postavili tohto policajta. Odvtedy tu stojí," informovala obyvateľka dedinky Barbara. "Kto o ňom nevie, trochu sa vystraší. Ja sama tu bývam a niekedy zabudnem, tak sa vyľakám."

Školáci si vzali policajta ako suvenír

Poľskí žiaci pravdepodobne počas výletu navštívili aj Slovensko a po ceste späť si so sebou pribalili suvenír. Policajt ale vyzerá natoľko realisticky, že rešpekt voči nemu majú všetci.

Maketu pred tri štvrte rokom zakúpil starosta Ladomirovej za 300 eur. Umiestnil ju pri ceste, aby autá cez obec nejazdili rýchlo. "Hneď, keď ho niekto objavil spoza zákruty, spomalil," hovorí starosta Ladislav Bojčík. Poľskí policajti sa síce potešili novému kolegovi, lámu si však hlavu, ako tento prípad vyriešiť. My pevne veríme, že misia policajta skončí zdarne a ocitne sa späť na svojom pôvodnom pracovisku...

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti TWITTER a vyhrajte!

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy