Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Ako si zvýšiť príjem? Čo tak zmena zamestnania
Zdielať na

Ako si zvýšiť príjem? Čo tak zmena zamestnania

BRATISLAVA / Vystriedali ste už za život niekoľko zamestnávateľov, alebo ste od začiatku verný len tomu jedinému? Všetko má svoje pre a proti...Na niektorých poziciách totiž časom dochádza k zmrazeniu platov - skrátka ak ste príliš dlho na jednom pracovnom mieste, viac už nezarobíte.

Riešením nemusí byť odchod

Nemáte sa už čo nové učiť, v kolektíve prichádza k ponorkovej chorobe a plat sa smerom nahor neposúva. To všetko sú podmienky na to, aby ste začali nanovo rozposielať životopisy. Ešte predtým by ste však mali predsa len skúsiť rozhovor so šéfom.

"Častokrát sa stáva ze to riešenie sa nájde v rámci spoločnosti či už posunom horizontálnym alebo vertikálnym alebo rotáciou pracovného miesta," hovorí vedúci personálnej agentúry Miroslav Garaj.

Ak taká možnosť vo vašom prípade nie je možná, treba sa poobzerať po inom mieste. Odchod síce môže byť riskantný, ale môže vám priniesť aj viac peňazí na výplatnej páske.

Kto naozaj hľadá, ten nájde

Určite máte aj vy aspoň jedného známeho, ktorý má ideálnu prácu, ale napriek tomu v nej šťastný nie je. V takomto prípade mu hrozí stagnácia a aj syndróm vyhorenia. Zmena, hoci nemusí dávať okoliu zmysel, je preto nevyhnutná, a to aj napriek tomu, aká zúfalá je momentálne situácia na trhu práce.

"Pokiaľ človek naozaj tú prácu hľadá, má rôzne možnosti na trhu aj sebarealizácie aj sebavzdelávania, vždy tá nádej nájsť si tú prácu tu je," myslí si hovorkyňa pracovného portálu Marcela Glevická.

Najčastejšie si u nás balia šuplíky obchodní manažéri a finanční agenti, ktorí sa sťahujú z firmy do firmy aj každý rok - dva. Vernosť treba hľadať na celkom iných miestach.

Téme sa venuje reportérka Beáta Ksenzsighová. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy