Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zlodeji ukradli lovecké trofeje aj lieky zo zubnej ordinácie
Zdielať na

Zlodeji ukradli lovecké trofeje aj lieky zo zubnej ordinácie

Zdroj: TV JOJ

Zo spoločenskej miestnosti ukradol dve poľovnícke trofeje - jelenie parožie a preparovaného bažanta.

Zvolenskí policajti pátrajú po páchateľovi, ktorý sa vlámal do chaty v obci Zaježová v časti Korenky v Zvolenskom okrese. Zlodeja začali stíhať pre prečin krádeže a porušovania domovej slobody, za čo mu hrozia až dva roky väzenia. Agentúru SITA o tom informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zlodej niekedy od stredy rána do piatku večera odstránil zámok na mreži pred vchodovými dverami a tie následne vylomil. Zo spoločenskej miestnosti ukradol dve poľovnícke trofeje - jelenie parožie a preparovaného bažanta. Z kuchyne ukradol rýchlovarnú kanvicu a deväť fliaš rôznych druhov alkoholu. Ďalej ukradol motorovú pílu, dvadsaťlitrový kanister s benzínom, ponorné čerpadlo a rôzne druhy náradia. Majiteľovi z Pliešoviec spôsobil krádežou a poškodením zariadenia škodu viac ako 30-tisíc korún.

Policajti hľadajú aj zlodeja, ktorý sa vlámal v noci z piatku na sobotu do zubnej ordinácie na Lieskovskej ceste vo Zvolene. Kovovým páčidlom vypáčil okno a dostal sa do ambulancie. Zo zásuvky stola ukradol tisíc korún a šestnásť ampuliek dvoch druhov liekov. Majiteľovi zo Sliača spôsobil krádežou tisíckorunovú škodu, ale poškodené okná ho budú stáť desaťtisíc korún. Polícia prípad vyšetruje ako prečin krádeže a poškodzovania cudzej veci, začo hrozí páchateľovi až dvojročné väzenie.

Zdielať na

Najčítanejšie správy