Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Reportér TV JOJ Rastislav Striško je nominovaný na Novinársku cenu 2023
Zdielať na

Reportér TV JOJ Rastislav Striško je nominovaný na Novinársku cenu 2023

BRATISLAVA / Nominácie na jubilejný 20. ročník Novinárskej ceny 2023 sa zverejnili v utorok 7. mája. O nomináciách v jedenástich kategóriách rozhodovalo 48 porotcov a porotkýň. Medzi nominovanými je aj reportér TV JOJ Rastislav Striško.

​Rastislav Striško je nominovaný v kategórii Audiovizuálna žurnalistika - reportáž za jeho sériu reportáží o zemetraseniach v Turecku s názvom Apokalypsa v Turecku – zemetrasenie. Rasťo Striško vyrazil do Turecka 7. februára a okrem novinárskej práce v Turecku pomáhal aj pri záchrane ľudí, vrátane detí.

Rastislav Striško túto prestížnu cenu už dobre pozná. V roku 2022 vyhral cenu v kategórii Audiovizuálna žurnalistika a fotožurnalistika za svoju reportáž s názvom Cesta do oslobodeného Chersonu (zamínovaná krajina). Ocenenie získal aj za rok 2015 v kategórii Audiovizuálna žurnalistika - Najlepšia reportáž s názvom Utečenecká kríza - Rodina utečencov na ceste do Európy. Za rok 2012 získal taktiež ocenenie v kategórii Najlepší analyticko-investigatívny príspevok v elektronických médiách za svoju sériu Kauzy "Čierna labuť". 

Svoju sériu reportáži o zemetraseniach do súťaže prihlásil s touto anotáciou:

"Zavri oči a predstav si státisícové mestá v absolútnych ruinách. Nie po výbuchu bojových vražedných rakiet a bômb. Ani po teroristických útokoch. Ale po zemetrasení, aké si svet do februára 2023 nedokázal predstaviť. V nasledujúcej sérii reportáži zo zničeného Turecka predstavujem život po hodinách rozsiahlej apokalypsy, ktorá postihla začiatkom roka turecko-sýrske oblasti."

​K svojej nominácii sa vyjadril aj sám Rastislav Striško: "Novinársku cenu vnímam ako najprestížnejšiu súťaž novinárov na Slovensku. Už samotná nominácia je pre mňa potvrdením, že reportérsku prácu robíme v TV JOJ správne. Vážim si to a beriem to ako pozornosť, ktorá patrí celému spravodajskému tímu TV JOJ a samozrejme budem gratulovať víťazovi. Nech robíme ako novinári čokoľvek, vždy to robme pre ľudí."

Víťazi budú vyhlásení na slávnostnom odovzdávaní cien 21. mája o 18.00 hod. v Starej tržnici v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy