Polojasno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Topolánek príde spomínať na November
Zdielať na

Topolánek príde spomínať na November

Zdroj: internet

Na Slovensko v piatok príde český premiér Mirek Topolánek, v Bratislave vystúpi ako hosť na spomienkovej akcii opozície pri príležitosti výročia nežnej revolúcie.

Na Slovensko v piatok príde český premiér Mirek Topolánek, v Bratislave vystúpi ako hosť na spomienkovej akcii opozície pri príležitosti výročia nežnej revolúcie. S premiérom Robertom Ficom sa stretne Topolánek v nedeľu v televíznom dueli v Českej televízii. ČTK o tom informovala tlačová služba SDKÚ-DS a hovorkyňa premiéra Silvia Glendová.

Podujatie na Námestí SNP venované výročiu revolúcie z novembra 1989, ktorá priniesla pád komunizmu v bývalom Československu, organizujú lídri troch pravicových opozičných strán SDKÚ-DS, KDH a SMK. Topolánek by mal spoločne so šéfom SDKÚ-DS Mikulášom Dzurindom, predsedom KDH Pavlom Hrušovským a predsedom SMK Pálom Csákym zapáliť sviečky.

Predseda pravicovej Občianskej demokratickej strany Topolánek sa v piatok s Ficom, ktorý šéfuje ľavicovému Smeru-SD, nestretne. Fico má totiž podľa Glendovej už dlhodobo naplánovaný program na celý deň. "Ide o súkromnú návštevu pána Topolánka," dodala hovorkyňa predsedu vlády. Premiéri Česka a Slovenska sa však podľa nej stretnú v nedeľu v Brne vo vysielaní relácie Českej televízie Otázky Václava Moravce.

Na akcii pri príležitosti výročia nežnej revolúcii vystúpia aj osobnosti, ako novembrová aktivistka Zuzana Mistríková, kňaz Anton Srholec, herec Richard Stanke, bývalý veľvyslanec v USA Martin Bútora a spisovateľ Daniel Hevier. Súčasťou podujatia budú aj koncerty a videoprojekcia archívnych záberov novembrových udalostí.

Pozvanie vystúpiť prijali napríklad Marián Varga, skupiny Para či Framus 5, informovala tlačová služba SDKÚ-DS. Občania si budú môcť symbolicky pripnúť trikolóru a zapáliť sviečky na počesť boja za slobodu a demokraciu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy