Skoro jasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Polícia žiada o pomoc: Tento muž by nám pomohol objasniť prípad
Zdielať na

Polícia žiada o pomoc: Tento muž by nám pomohol objasniť prípad

BRATISLAVA / Stále je v policajnom hľadáčiku. Muž, ktorý pred vyše mesiacom napadol pracovníka súkromnej bezpečnostnej služby, uniká pred zákonom. Ku krvavému útoku vtedy došlo pre ukradnuté maslo.

Pracovník bezpečnostnej služby si v jednom z obchodných reťazcov v bratislavskej Dúbravke krátko po trinástej plnil svoju prácu, tak ako po iné dni. Štyridsaťdva ročný Rastislav za pokladničnou zónou zastavil podozrivého zákazníka. Vyzval ho, aby mu ukázal pokladničný doklad k nákupu, muž ho ale napadol nožom. Bodol ho do oblasti hrudníka: "Videl ako jedna osoba vynáša maslo celú krabicu. Chcel ho zastaviť a chcel prekontrolovať či to má zaplatené," hovorí majiteľ detektívnej informačnej služby Ladislav Kuffa.

Sbskára bodol útočník pre jeden kartón masla, jeho kolegovia mu privolali pomoc, páchateľ zatiaľ z obchodu ušiel, ale už bez lupu. Otec dvoch detí skončil s trojcentrimetrovou ranou v nemocnici. Jeho zranenia ale neboli vážne a pár dní po útoku už bol v domácom ošetrení. Podľa posledných informácií pán Rastislav už pracuje a dokonca od svojho zamestnávateľa dostal ocenenie. Prípadom sa okamžite začala zaoberať aj polícia, ktorá po útočníkovi pátra. 

Na videozázname je vidieť muža ako vchádza do potravín, v ktorých sa útok odohral. Polícia sa domnieva, že by im tento muž mohol pomôcť prípad objasniť: "V tejto súvislosti polícia pátra po totožnosti osoby na priložených kamerových záberoch, ktorá by svojimi vedomosťami mohla prispieť k objasneniu tohto skutku," uviedol hovorca KR ZP Bratislava Michal Szeiff.

Neznámemu mužovi za prečin výtržníctva hrozí pobyt za mrežami od 6 mesiacov až tri roky.

V Nemecku sa útok nožom v supermarkete stal pre jedného človeka tragickým.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy