Oblačno
25°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pochybné zmluvy. Fico vracia bumerang Uhliarikovi
Zdielať na

Pochybné zmluvy. Fico vracia bumerang Uhliarikovi

BRATISLAVA / Búšenie do premiéra Fica pre kúpu CT prístroja v Piešťanoch nezostáva bez odozvy. Premiér zaútočil na exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika. Vraj on má na rováši zrušené zmluvy za takmer sedem miliónov eur. A tak by vraj mal odísť z parlamentu.

Premiér Fico prichádza s obvinením, že práve Ivan Uhliarik ešte ako minister podpísal zmluvu na prenájom CT prístroja. "Tu je zmluva nie o kúpe, ale o prenájme za 1,75 milióna eur na 21 mesiacov," uviedol Fico.

"Ja som za to, aby sa všetky projekty prešetrili za posledných desať mesiacov. Nemám s tým problém," tvrdí exminister zdravotníctva Ivan Uhliarik.

Fico: máme osem zmlúv

Toto nemá byť jediný prehrešok exministra. Za 30 tisíc eur vraj Uhliarik na štyri dni podpísal aj prenájom bicykla a to nie je všetko. "Takýchto zmlúv sme našli asi osem v celkovej hodnote 6,5 milióna eur. Všetko mali byť peniaze použité z európskych fondov," dodal Fico.

"Všetky zmluvy z európskych fondov sú posudzované nezávislou komisiou. Žiadny minister nemôže do týchto projektov vstupovať," bráni sa Uhliarik.

Dostatok hlasov na Figeľa

Za nevydarené europrojekty by mal podľa Uhliarika odísť niekto iný. "Za súčasnej vlády Európska únia neschválila stovky miliónov eur. Museli by odísť všetci ministri, ktorých sa to týka," myslí si Uhliarik.

Podľa Fica by predseda KDH Ján Figeľ mal vyzvať Uhliarika, aby odstúpil z funkcie poslanca národnej rady. "Ak sa nám budú smiať do očí, tak my máme 76 hlasov na pána Figeľa," dodáva Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy