Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Procházka a Hrnčiar sa vzdali poslaneckých mandátov
Zdielať na

Procházka a Hrnčiar sa vzdali poslaneckých mandátov

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Poslanci národnej rady Radoslav Procházka a Andrej Hrnčiar sa vzdali poslaneckých mandátov. Vzdávajú sa ich k 22. júnu.

Procházka svoje rozhodnutie doručil do podateľne parlamentu. "Je to bod zlomu, katarzie," uviedol. "Ideme Sieť zakladať úplne zdola, ako bežní občania. Budeme dúfať, že poverenie do služby dostaneme také silné, aby sme mohli spraviť poriadok," zdôraznil.

Procházka aj Hrnčiar oznámili úmysel vzdať sa mandátov ešte v marci. Dôvodom je zakladanie ich novej politickej strany Sieť.

Nezaradená náhradníčka

Procházka sa do parlamentu dostal v roku 2012 na kandidátke KDH. V parlamente ho nahradí Marian Radošovský. Andrej Hrnčiar bol zvolený ako kandidát strany Most-Híd. Za neho má do parlamentu nastúpiť ako náhradníčka Edit Pfundtner. Obaja náhradníci zložia sľub v utorok.

Pfundtner, ktorá kandidovala za Most, stranu dvoma rokmi opustila. "Zatiaľ som sa rozhodla, že budem nezaradená," vyhlásila. "Je to pre mňa najprirodzenejšie. Odišla som zo strany a neudialo sa nič, aby som prehodnotila svoje rozhodnutie. Nemám s vedením žiadne kontakty," vysvetlila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy