Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Procházka a Hrnčiar sa mandátov nevzdali
Zdielať na

Procházka a Hrnčiar sa mandátov nevzdali

BRATISLAVA / Poslanci Radoslav Procházka a Andrej Hrnčiar zatiaľ oficiálne listom neoznámili, že sa vzdajú poslaneckých mandátov po skončení tejto schôdze, ako to oznámili v máji. Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Zajac verí, že Procházka svoje slovo dodrží, ale oficiálnu informáciu nemá, kedy tak urobí.

"Domnievam sa, že chce byť na inaugurácii a možno potom zloží mandát. Ale to je na jeho osobnom rozhodnutí,“ povedal Zajac.

Každý volič a poslanec musí podľa podpredsedu Mostu-Híd Zsolta Simona vedieť, akú váhu má dané slovo v tejto krajine. "Dúfam, že Hrnčiar si veľmi dobre uvedomuje, aké vyhlásenie dal pred médiami v marci. Nemám dôvod pochybovať, že to spraví. Keby to nespravil, musím povedať, že dané slovo v novej politickej strane Sieť neplatí,“ povedal Simon.

Inaugurácia

Procházka a Hrnčiar by mali po štvrtku skončiť v parlamente, pretože vzdať sa mandátov sa rozhodli po tom, čo oznámili zakladanie novej strany Sieť. Kedy však parlament opustia, nie je zrejmé. Ešte v nedeľu by sa mali ako poslanci zúčastniť na inaugurácii nového prezidenta. "Všetky náležitosti so vzdaním sa poslaneckého mandátu budeme riešiť po inaugurácii prezidenta,“ povedal dnes Hrnčiar.

"Moje slovo platí a po skončení schôdze sa vzdám mandátu. Ako a k akému dňu si podrobnejšie povieme neskôr," napísal Radoslav Procházka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy