Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Procházka a Hrnčiar končia, na ich miesta prídu náhradníci
Zdielať na

Procházka a Hrnčiar končia, na ich miesta prídu náhradníci

BRATISLAVA / Štvrtok je posledným dňom v parlamente pre dvojicu poslancov Radoslava Procházku a Andreja Hrnčiara. Zakladajú nový politický subjekt s názvom Sieť. Po skončení schôdze parlamentu sa vzdajú poslaneckých mandátov.

V marci oznámili, že po skončení 35. schôdze parlamentu sa vzdajú poslaneckých mandátov. Zasadnutie Národnej Rady sa skončí vo štvrtok popoludní.

Procházka koncom marca povedal, že sa poslaneckého vzdá po skončení júnovej schôdze. Na jeho miesto by do parlamentu mal nastúpiť prvý náhradník z KDH Marián Radošovský.

Strata pohodlia a vplyvu

Procházka kandidoval na post poslanca Národnej Rady za Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). Vo februári 2013 stranu opustil. Procházka v marci tvrdil, že vzdaním sa mandátu poslanca ide do rizika a ľudia ho od toho odhovárali.

"Je to strata na osobnom pohodlí i vplyve," povedal. Podľa neho sa strany majú dostať do parlamentu cez voľby. "Chceme sa uchádzať o poverenie do služby a zmenu pomerov," uviedol.

Rovnako aj Hrnčiar avizoval, že po skončení prebiehajúcej schôdze odíde. Hrnčiar kandidoval na kandidátke strany Most-Híd ako nezávislý. Na jeho miesto má prísť Péter Vörös.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy