Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Fedor ostáva podpredsedom SDKÚ, chce však reštart
Zdielať na

Fedor ostáva podpredsedom SDKÚ, chce však reštart

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / V SDKÚ-DS je v posledných dňoch rušno. Východná vetva je nespokojná s predsedom Pavlom Frešom, podpredseda Martin Fedor oznámil, že sa vzdá funkcie. Nestalo sa tak. Podpredseda SDKÚ-DS zostáva v straníckej funkcii. Pred eurovoľbami tvrdil, že sa svojho postu vzdá.

Podpredseda SDKÚ-DS Martin Fedor zostáva v straníckej funkcii. Svojim kolegom pred eurovoľbami avizoval, že sa vzdá funkcie. "Boli rôzne diskusie, ťažšie aj ľahšie, ale môžem povedať, že som podmienil zotrvanie vo funkcii podpredsedu strany zásadnými ráznymi zmenami vo fungovaní strany," uviedol Fedor. 

Dodal, že s takým stanoviskom našiel podporu u všetkých podpredsedov strany a zostáva ich súčasťou.

Funkčná strana

Podľa neho tieto podmienky budú také, aby umožňovali strane byť normálnou funkčnou a črtajúcou sa alternatívou voči vláde jednej strany. "Aby to bola politika, ktorá bude jasná, racionálna, taká, s ktorou sa dokážu ľudia identifikovať, pretože si to naši voliči zaslúžia,“ konštatoval.

Fedor zároveň povedal, že svoje rozhodnutie odstúpiť zmenil v priebehu stredy. "V rozhovore s pánom predsedom sme si povedali, že to má zmysel. Vyskúšame nejaké nové formáty, vyskúšam osviežiť našu ponuku, oprášiť značku a pokúsime sa predstaviť vecnú, racionálnu politiku tejto strany,“ zdôraznil.

Vnútrostranícke debaty

Fedor však nechcel povedať, čo mu na fungovaní strany prekáža. "Všetky vnútrostranícke diskusie prebiehajú za týmito zatvorenými dverami. Ja som sa nikdy k vnútrostraníckym témam cez média nechcel vyjadrovať. To, čo sme si teda povedali za zatvorenými dverami, to tam aj ostáva,“ povedal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy