Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nová vláda nemusí byť jednofarebná, pripúšťa Fico
Zdielať na

Nová vláda nemusí byť jednofarebná, pripúšťa Fico

BRATISLAVA / Voľba prezidenta nám okrem novej hlavy štátu prinesie možno i nového premiéra. To znamená rekonštrukciu vlády a zrejme v niektorých prípadoch i nových ministrov. No a predstavy v Smere o tom, čo sa bude diať po vyhlásení výsledkov sú vraj veľmi presné.

Nikto po tom neskočí

Ak by sa Robertovi Ficovi podarilo vymeniť premiérsku stoličku za prezidentskú, ihneď po vyhlásení výsledkov volieb podá ako premiér demisiu. No a ako bude vyzerať nová vláda, zatiaľ prezradiť nechce. Pripúšťa ale to, že by nemusela byť jednofarebná.

"Pripúšťam, že príde ponuka opäť pre opozičné strany na spoluprácu," hovorí Fico. "Neverím tomu, že by po tom niekto skočil," myslí si politický analytik Ján Baránek.

Rukavice nepotrebujeme

A to i napriek tomu, že po drvivom volebnom víťazstve v 2012 mu všetky strany dali košom s dovetkom, že pri takom pomere by to bola samovražda. A po hodenej rukavici sa zrejme nevrhnú ani teraz.

"Zima už skončila, rukavice nepotrebujeme, to je žart asi. Ani to neberiem vážne," povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo. Jedna vec sú terajšie vyjadrenia, no definitívne sa hra na skrývačku skončí 29. marca vyhlásením výsledkov prezidentských volieb.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy