Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ľudia od Fica podplácali mojich zamestnancov, tvrdí Kiska
Zdielať na

Ľudia od Fica podplácali mojich zamestnancov, tvrdí Kiska

BRATISLAVA / S termínom blížiaceho sa druhého kola prezidentských volieb sa boj medzi kandidátmi vyostruje. Andrej Kiska sa na tlačovej besede vyjadril, že jeho bývalých zamestnancov sa pokúšali podplatiť ľudia z prostredia vládnej strany.

Chceli očierniť Kisku

"Došlo k pokusom podplatiť mojich bývalých zamestnancov čiastkami od troch do desaťtisíc eur za účelom akýchkoľvek informácií o mojej osobe, ktoré by ma mohli očierniť," povedal Kiska. Na tlačovke taktiež spomenul snahy dostať od ľudí falošné svedectvá proti nemu.

"Došlo aj k pokusom podplatiť osoby v zahraničí čiastkou desaťtisíc eur, aby podali falošné svedectvá a skúšali o mne vytvoriť najabsurdnejšie situácie. Viem o štyroch takýchto prípadoch," vravel.

Ficovi ľudia údajne podplácali

Ľudia, ktorých sa podľa Kisku pokúšali podplatiť, vraj majú strach.  "Pokiaľ ide o prípad zo zahraničia, po druhom kole plánujem navštíviť  príslušnú ambasádu a budem sa informovať, ako sa dá ďalej  postupovať," povedal Kiska s tým, že pre obavy ľudí by nerád hovoril detaily o tom, aké osoby a kto ich navštívil. "Ale je jasné, skadiaľ pochádzali," dodal.

Na novinársku otázku, či môže povedať, že sú to explicitne ľudia zo Smeru alebo z okolia Roberta Fica, odpovedal jasne. "Pravdaže áno. Mne títo ľudia potvrdili, že ľudia, ktorí im úplatky ponúkali, boli zástupcami vládnej strany," vysvetlil Kiska. Dodal, že osobne tie mená nepozná.

Kiska čaká ďalší útok

Podľa Kisku sa na neho chystá ďalšia vlna letákovej antikampane. "Dostal som informáciu od distribučnej spoločnosti, ktorá bola oslovená, že sa odmietla zapojiť do tejto špinavej hry a odmietla tieto letáky distribuovať," uviedol Kiska s tým, že letáky ale distribuované budú v najbližších dňoch.

Okrem toho je pripravený útok na jeho prvé manželstvo. "Je  neopodstatnený, moja prvá manželka patrí medzi mojich veľkých  podporovateľov," povedal. Ďalší chystaný útok sa podľa Kisku bude týkať platenia daní. "Spoločnosti, ktoré som zakladal, odviedli štátu na daniach desiatky miliónov eur," podotkol. "Varovali ma, že kampaň bude špinavá, ale veci zašli ďalej, ako som si dokázal predstaviť," povedal. "Kampaň, ktorú proti mne vedú, sa stáva obžalobou moci a štátu pod vedením predsedu vlády," uzavrel Kiska. 

Klamal Kiska o pokutách?

Robert Fico na štvrtkovej tlačovke oznámil, že jeho protikandidát Andrej Kiska klamal, keď tvrdil, že vie len o jednej pokute v hodnote 15 000 korún pre splátkové spoločnosti, ktoré zakladal, tvrdí premiér a zároveň uchádzač o post hlavy štátu.

Predseda vlády na tlačovej besede dokonca novinárom ukázal niekoľko rozhodnutí obchodnej inšpekcie, podľa ktorých niekdajšie Kiskove spoločnosti dostali menšie, ale aj státisícové pokuty. "On chudobe nepomohol, on chudobu využil na svoje vlastné obohatenie," vyhlásil Fico. VIAC TU. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy