Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kiska ide do druhého kola, s trestným oznámením na Fica
Zdielať na

Kiska ide do druhého kola, s trestným oznámením na Fica

BRATISLAVA / Občiansky kandidát na prezidenta Andrej Kiska, ktorý sa v druhom kole prezidentských volieb stretne s premiérom a kandidátom strany Smer-SD Robertom Ficom, očakáva ťažký predvolebný súboj. Verí však, že druhé kolo dopadne pre neho dobre.

Chce čestný súboj

Kiska povedal hneď po zverejnení predbežných výsledkov volieb, že dúfa v otvorený a čestný súboj. "Neostáva mi iné, len veriť, že bude čestný aj z jeho strany," dodal Kiska. Za búrlivého potlesku svojich prívržencov vo volebnej centrále oznámil, že na premiéra Fica sa chystá podať trestné oznámenie v súvislosti s jeho výrokmi v televízii Markíza.

Predseda vlády Kisku v televíznej predvolebnej diskusii obvinil, že je úžerník. "Po tom, čo sa udialo v televízii Markíza, pracujeme na podaní trestného oznámenia na premiéra, pretože nie je možné, aby premiér len tak urážal ľudí v našej krajine," vyhlásil.

Spolieha sa na voličov pravice

Kiska verí, že v druhom kole volieb ho podporia ostatní kandidáti, ktorí sľúbili podporiť Ficovho súpera. "Verím, že tak, ako sľúbili, svoju podporu dajú a verím, že spolu tú zmenu pre Slovensko dosiahneme," doplnil. Kiska zároveň ocenil úspech ďalšieho kandidáta Radoslava Procházku. "Chcel by som mu zablahoželať," konštatoval. Všetkých voličov vyzval, aby v druhom kole prišli voliť. "Chcem byť dobrý kandidát aj pre tých, ktorých kandidát v tomto kole neuspel," ukončil. Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční v sobotu 29. marca.

Všetko na jednom mieste. KOMPLETNÉ VÝSLEDKY NÁJDETE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy