Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kňažko priznal prehru, ide strihať ruže
Zdielať na

Kňažko priznal prehru, ide strihať ruže

BRATISLAVA / Neúspešný prezidentský kandidát Milan Kňažko sa poďakoval za podporu všetkým voličom, ktorí mu dali hlas vo voľbách. Úsmev na perách mu ale ostáva. Deň po voľbách sa chystá strihať ruže.

Nechcel trieštiť pravicu

Milan Kňažko skončil v prvom kole prezidentských volieb na štvrtom mieste s takmer 13- imi percentami. "Teraz je podstatné, aby v tom druhom kole ten, kto postúpi, naplnil svoje sľuby. Ani nie tak kvôli nemu, ako pre ľudí. A nielen tým ľuďom, ktorí ho volili, ale aj tým, ktorí ste volili mňa, a volili všetkých ostatných demokratických kandidátov," povedal na tlačovej besede Kňažko.  Niekdajší tribún a minister považuje za dôležité, aby sa vrátila dôvera do prezidentského úradu, ale aj medzi ľudí. "Aby sme si znovu začali hovoriť pravdu, aby sme vzbudili nádej a dôveru tých, ktorí ju už takmer stratili. To je podstatné," podotkol Kňažko.

Prezidentský kandidát nevylúčil ďalšie politické ambície. "Zakladať ďalšiu stranu s najväčšou pravdepodobnosťou nebudem. Ale budem ešte uvažovať, akým spôsobom nesklamať dôveru tých vyše 200 tisíc ľudí, to je veľký záväzok. Rád by som im nejakým spôsobom túto dôveru splatil. Neviem ako, ale budem nad tým uvažovať," konštatoval.

Bude strihať ruže

Kňažko zároveň vylúčil, že by kandidoval s cieľom trieštiť pravicu. "Nebol som kandidátom nikoho, žiadnych oligarchov. Nechcel som trieštiť pravicu, pravica sa zjednotila na svojom kandidátovi a vidíte, ako to dopadlo. Nebolo treba trieštiť. Myslím si, že na trieštenie je tam toho už málo," povedal Kňažko na adresu pravice.

Rovnako Kňažko zopakoval, že platí jeho slovo a svoje bilbordy poskytne tomu kandidátovi, ktorý postúpi do druhého kola s Robertom Ficom. "Všetkých sedem," spresnil. Podporovatelia Kňažkov výsledok ocenili spontánnym dlhotrvajúcim "standing ovation".

Mal smelé plány

Milan Kňažko mal ciele jasné. Ako prezident napríklad neplánoval podpísať žiaden zákon, ktorý by zvyšoval dane. Smelé plány neúspešného kandidáta na prezidenta SR, Milana Kňažka, si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Všetko na jednom mieste. KOMPLETNÉ VÝSLEDKY NÁJDETE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy