Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opozícia podporí proti mne aj diabla, sťažuje sa Fico
Zdielať na

Opozícia podporí proti mne aj diabla, sťažuje sa Fico

Zdroj: SITA

BRATISLAVA / Prezidentský kandidát Robert Fico je s výsledkom prvého kola prezidentských volieb spokojný, ale očakáva, že druhé kolo bude zaujímavejšie. Čaká ho totiž tvrdý boj s opozíciou.

Spokojný s výsledkom

Predseda vlády získal v prvom kole volieb 28 percent voličských hlasov. Pred novinármi poďakoval všetkým, ktorí mu dali hlas. Zopakoval, že tieto voľby sú referendum o Smere a o ňom. Z výsledku nie je sklamaný. Podľa neho bola v prvom kole nízka účasť, čakal približne 60 percent. "Druhé kolo bude iné," povedal.

Podľa Fica každý kandidát bude bojovať pred druhým kolom svojimi zbraňami. "Bude to normálna kampaň," konštatoval. Očakával, že opozícia by podporila v druhom kole aj diabla namiesto neho. Fico ponúka skúsenosti. "Robím tvrdo od rána do večera. Pre krajinu chcem urobiť len to najlepšie. Ľudia si vyberú," vyhlásil.

V rodnej obci súčasného premiéra Roberta Fica v Hrušovanoch v Topoľčianskom okrese ho volila viac ako polovica voličov. Prišlo voliť 438 ľudí, čo je 48-percentná účasť a z toho Fico získal 275 hlasov. Ako informoval starosta obce Jozef Benca, v obci mimoriadnu účasť nezaznamenali doteraz v žiadnych parlamentných voľbách, väčšinou sa pohybuje okolo 50 percent. „Hádam nemusím ani hovoriť, že vždy mu dávajú najviac preferenčných hlasov, ale to je prirodzené, veď mnohí z nás sme so súčasným premiérom do jeho šiestich rokov rástli a dodnes tu má aj svoju rodinu,“ dodal Benca.

Všetko na jednom mieste. KOMPLETNÉ VÝSLEDKY NÁJDETE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy