Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jej život ukončil náraz do stromu: 70-ročná vodička zrejme nezvládla riadenie
Zdielať na

Jej život ukončil náraz do stromu: 70-ročná vodička zrejme nezvládla riadenie

STARÁ TURÁ/ VAĎOVCE / Tragická nehoda sa stala v stredu (6.3.) večer na neosvetlenej ceste plnej zákrut medzi Starou Turou a obcou Vaďovce. Riadenie svojho malého auta nezvládla 70-ročná vodička. Jej život ukončil náraz do stromu.

​Za volantom teraz už zdemolovaného auta sedela 70-ročna Viera, ktorá sa večer vracala domov do obce Vaďovce. "Z doposiaľ nezistených príčin v miernej ľavotočivej zákrute prešla s vozidlom vpravo mimo vozovku. Následne s ním prednou časťou narazila do kmeňa stromu," informovala hovorkyňa KR PZ Trenčín Ingrid Krajčíková. 

"Z tých stôp, ktoré zanechalo vozidlo, išla vodička pravdepodobne bez nejakých veľkých zmien smeru zo zákruty ku stromu. Tam prišlo k nárazu," dodal znalec odboru cestnej dopravy Milan Holéci. Náraz vo vysokej rýchlosti spôsobil žene vážne zranenia. Už bez známok života ju zakliesnenú v aute našli okolojazdiaci vodiči, ktorí privolali pomoc. 

Okolnosti nehody sú doteraz záhadou

"Na základe tiesňového volania sme k dopravnej nehode vyslali ambulancie rýchlej lekárskej pomoci a rýchlej zdravotnej pomoci. Lekár žiaľ konštatoval exitus u 70-ročnej ženy, ktorá utrpela zranenia nezlučiteľné so životom," priblížila hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová. Prečo staršia vodička v zákrute zišla z cesty, je doteraz záhadou. Jej telo previezli na pitvu. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

"Mohol to byť mikrospánok, ale mohlo to byť niečo úplne iné. Veľmi ťažko sa to odhaduje, pretože už bola noc. Či tu boli aj nejaké iné vozidlá alebo iné vplyvy, nevieme," povedal Holéci. Presné príčiny a okolnosti nehody sú podľa Krajčíkovej predmetom vyšetrovania.

Polícia žiada prípadných svedkov dopravnej nehody, ale i vodičov, ktorí bezprostrednej po nej zastavili na mieste, aby sa prihlásili na čísle 158. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy