Polojasno
14°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Krajský súd odmietol prepustenie z väzby, hlavným odberateľom drog bol dôchodca
Zdielať na

Krajský súd odmietol prepustenie z väzby, hlavným odberateľom drog bol dôchodca

NITRA / Krajský súd v Nitre rozhodoval o 7 obvinených, ktorí majú prsty v najväčšej výrobni heroínu v strednej Európe. Všetci skončili ešte v polovici marca vo väzbe. Počas akcie s krycím názvom Rybár našli policajti vo Vrábľoch celú technológiu na výrobu tejto tvrdej drogy aj väčšie množstvo heroínu.

S tým, že budú obvinení stíhaní vo väzbe rozhodol okresný súd. Tí nesúhlasili, preto podali sťažnosť a rozhodol krajský súd. Ešte 17. marca odvádzali policajti zo súdu za mreže 7 obvinených. Najmladší má 28 rokov a najstarší 68. Hlavou organizovanej skupiny mal byť Štefan z Vrábeľ.

"Krajský súd v Nitre sťažnosti obvinených zamietol preto, že neboli dôvodné," informovala hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev. Právna zástupkyňa jedného z obvinených nám povedala, že po dohode s klientom zvolia ďalší postup. "Je pravdou, že bola zamietnutá žiadosť, tým pádom môže môj klient znova o mesiac požiadať žiadosť o prepustenie z väzby," uviedla právna zástupkyňa Ivana Kochanská. 

Do výroby heroínu boli zapletení podľa obvinení napríklad dvaja bratia a syn jedného z nich. Tvrdé drogy vyrábali z makovej slamy, ktorú nakupovali od rôznych pestovateľov. "Extrahovali z makovej slamy morfín, z ktorého za pomocou potrebných chemikálií vyrábali heroín," konštatoval hovorca Prezídia PZ SR Roman Hájek. Hlavným odberateľom tvrdých drog mal byť jeden z obvinených, dôchodca z okresu Šaľa. Ten potom heroín distribuoval ďalej. Napríklad aj žene z Bratislavy, ktorá tiež skončila vo väzbe. Zariadenie produkovalo 3-10 kg mesačne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy